ZVH verkoopt 23 eengezinswoningen in Zaandam

Nieuws 17 nov 2020

Stichting Zaandams Volkshuisvesting (ZVH) heeft een portefeuille met 23 eengezinswoningen in Zaandam verkocht. De koper is een particuliere beleggeruit Rotterdam. Capital Value adviseerde ZVH bij de transactie. De juridische begeleiding werd verzorg door Notariskantoor Houthoff.

De geliberaliseerde woningen liggen verdeeld over twee complexen aan de Rode Zee, Fluitstraat, Galjoenstraat en Schoenerstraat, in de woonwijk Peldersveld (aan de oostzijde van de Zaan). Alle woningen zijn gebouwd in 1971 en 1972 en beschikken over een tuin en een (inpandige garage).

Eerder dit jaar verkocht ZVH een appartementencomplex in Wormerveer aan collega-corporatie WormerWonen. Het betrof een woonblok van in totaal 20 sociale huurappartementen met een historisch karakter. Ook deze verkoop werd begeleid door Capital Value.

Bregje de Looff, vastgoedadviseur woningcorporaties bij Capital Value: “Voor elk type product zoeken wij de juiste koper. Voor de sociale woningen hebben wij een mooie samenwerking tot stand kunnen brengen met een collega-corporatie en deze geliberaliseerde woningen waren juist voor een particuliere belegger erg aantrekkelijk.”