Bouwinvest Residential Fund verkoopt 48 woningen in Haarlem

Nieuws 9 jul 2024

Het Bouwinvest Residential Fund heeft een overeenkomst bereikt voor de verkoop van 48 woningen aan tbm real estate investors. De woningen, gelegen in Haarlem en gebouwd in 1990, hebben overwegend een energielabel A of B.  Capital Value en NewGround Law hebben het Bouwinvest Residential Fund bij de verkoop begeleid.

De woningen, met een gemiddelde oppervlakte van 73 m², liggen in de wijk Zuiderpolder-noord en zijn verdeeld over twee woongebouwen. Paul van Stiphout, Fund Manager Dutch Residential Investments, zegt over de transactie: “Deze verkoop is een volgende stap in het optimaliseren van onze portefeuille. Daarbij helpt het ons om onze prestaties te verbeteren en onze investeerders een stabiel rendement te bieden .”

Arjan van der Kooij, bestuurslid bij tbm real estate investors: “De acquisitie van deze woningen in Haarlem past perfect binnen onze strategie om hoogwaardige en energie-efficiënte woningen toe te voegen aan ons portfolio. We zijn verheugd over deze kans.”

Jens van Hasenbroek, Directeur Transacties Capital Value: “Door de positieve ontwikkeling van de leegwaarden zien wij het sentiment onder particuliere beleggers veranderen. Veel particuliere beleggers zijn op zoek naar courante wooncomplexen (o.a. onaangebroken, gesplitst, gunstige energielabels) waarbij het verhuurrisico minimaal is en er op basis van een uitpondstrategie weer een aantrekkelijk rendement behaald kan worden.”