Greystar doet eerste aankoop vanuit investeringsfonds met ABP

Nieuws 17 jun 2024

Pensioenfonds ABP en Greystar steken samen in een joint-venture minimaal 420 miljoen euro in betaalbare woningen voor mensen met sleutelberoepen. Hiermee kunnen circa 1.500 woningen in Nederland worden gerealiseerd. De eerste aankoop vanuit dit fonds is een feit. Ten Brinke Lubro Ontwikkeling heeft 780 hoogwaardige appartementen in Leiden verkocht aan Greystar. Capital Value adviseerde Ten Brinke bij de verkoop. Greystar werd juridisch bijgestaan door Houthoff, fiscaal door Deloitte en technisch door Savills.

De appartementen worden gebouwd door Ten Brinke Bouw en naar verwachting in 2027 opgeleverd. De toevoeging van 780 betaalbare appartementen aan de woningvoorraad van Leiden is een uitstekend voorbeeld van het maatschappelijk belang van impact beleggen.

Arjan Peerboom, directeur nieuwbouw Capital Value: ”Om het woningtekort terug te dringen is er veel kapitaal nodig uit binnen- en buitenland om de nieuwbouwproductie van huurwoningen te faciliteren. Deze eerste transactie van ABP is direct één van de grootste nieuwbouwtransacties ooit, een goede start voor de realisatie van nog veel meer (betaalbare) woningen.”