Nieuw: WWS-Optimalisatiescan

Nieuws 25 jun 2024

Op 1 juli 2024 treedt de Wet Betaalbare Huur in werking. Naast een WWS-analyse voor de impact van de wet ontwikkelden wij recent een optimalisatiescan die inzicht geeft in maatregelen die u kunt treffen om het aantal WWS-punten per woning te verhogen.

Hoe gaat dit in zijn werk?
Wij starten altijd met een basisinventarisatie van de WWS-punten van uw woningportefeuille of uw nieuwbouwontwikkeling. Vervolgens zijn er drie scenario’s uitgewerkt die extra WWS-punten opleveren.

Eenvoudig, gemiddeld en uitgebreid
Afhankelijk van uw wensen kunnen wij diverse maatregelen doorrekenen. Met speciaal ontwikkelende modellen rekenen wij op korte termijn voor u door wat een verhoging van een energielabel oplevert aan extra punten. Aanvullend aan het energielabelscenario kunnen wij de effecten doorrekenen van aanpassingen in de afwerking van bijvoorbeeld keuken of sanitair of aan de indeling van de woning zelf. Doordat wij de elementen los van elkaar doorrekenen krijgt u een goed overzicht van welke maatregel het beste past bij uw doelstellingen.

Van middenhuur naar vrije sector?
Wilt u onderzoeken welke maatregelen u kunt treffen om  het aantal WWS-punten van uw woningen te maximaliseren? Wij adviseren u graag.

Heeft u interesse in de WWS-Optimalisatiescan?

Neem contact met Rick van Zwet, Principal Consultant.