Onderzoeksrapport ‘De woningbeleggingsmarkt in beeld’

Case WONINGMARKT | RESEARCH

Jaarlijks doen wij samen met ABF Research onderzoek naar de ontwikkelingen op de woning- en woningbeleggingsmarkt in Nederland. Voor dit onderzoek worden een groot aantal beleggers, ontwikkelaars en corporaties ondervraagd en doen we zelf uitvoerig onderzoek naar trends op de woning- en zorgvastgoedmarkten.

Openbare data over de woon- en zorgvastgoedmarkt
De resultaten van het onderzoek publiceren wij jaarlijks in februari op ons openbare dataplatform: research.capitalvalue.nl.  Op dit platform vindt u de data overzichtelijk ingedeeld in acht verschillende thema’s:

  1. Woningmarkt en regelgeving
  2. Demografie
  3. Koop- en huurwoningmarkt.
  4. Woningbeleggingsmarkt
  5. Nieuwbouwopgave
  6. Zorgvastgoed
  7. Studenten- en jongerenhuisvesting
  8. ESG

Door een groot deel van de resultaten openbaar te publiceren  streven wij ernaar een bijdrage leveren aan een gezonde en duurzame woning- en zorgvastgoedmarkt. Heeft u interesse in een verdieping van de data? Via ons dataplatform zijn ook verdiepende dashboards op abonnetmentsbasis beschikbaar.

Ontdek research.capitalvalue.nl 

Contact
Deze casus is een voorbeeld van onze researchdienstverlening. Wilt u meer informatie over deze casus of heeft u interesse in een abonnement op meer researchdata? Neem contact op met Thijs Konijnendijk.

"Door voortdurend onderzoek te blijven doen op zowel de woning- als zorgmarkt, blijven we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen."

Thijs Konijnendijk, Head of Research Capital Value