Shared Value

Shared Value betekent voor ons het delen van kennis over de woning- en zorgvastgoedmarkt. Op deze pagina vindt u actuele nieuwsberichten, onderzoeksresultaten (insights) en informatie over evenementen en kennissessies die wij organiseren of waaraan wij deelnemen.

Nieuws 23 jul 2024

Marktwaardering van corporatiebezit veranderd vanaf 2026

Op 23 juli 2024 heeft het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijk Ordening duidelijkheid gegeven over de toekomst van de marktwaardering van corporatiebezit.

Nieuws 11 jul 2024

Meer vertrouwen in woningbeleggingsmarkt, transactievolume stijgt met 60%

Het transactievolume op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt is in het eerste half jaar van 2024 uitgekomen op 2,79 miljard euro. Dit is een stijging van 60% ten opzichte van het eerste half jaar van 2023, toen het transactievolume uitkwam op 1,7 miljard euro.

Nieuws 8 jul 2024

Kim de Langen en Danesh Lachman naar Capital Value Consultancy

Het Research & Consultancy team van Capital Value is uitgebreid met Kim de Langen en Danesh Lachman. Kim zal aan de slag gaan als Junior Researcher en Danesh komt in dienst als Data Analist.

Events 7 jul 2024

Triatlon Capital Value voor het Leger des Heils

Dit jaar organiseren wij een Alternatieve Triatlon om geld in te zamelen voor de opvang van daklozen in Utrecht door het Leger des Heils.

Events 20 sep 2024

Build to Connect 2024

Op zaterdag 20 september doen wij mee met Build to Connect, een mooie actie voor Stichting HomePlan.

Nieuws 25 jun 2024

Eerste Kamer gaat akkoord met Wet Betaalbare Huur

Op 25 juni 2024 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet betaalbare huur. De wet treedt in werking voor alle huurcontracten die op of na 1 juli 2024 getekend zijn.

Nieuws 25 jun 2024

Nieuw: WWS-Optimalisatiescan

Op 1 juli 2024 treedt de Wet Betaalbare Huur in werking. Naast een WWS-analyse voor de impact van de wet ontwikkelden wij recent een optimalisatiescan die inzicht geeft in maatregelen die u kunt treffen om het aantal WWS-punten per woning te verhogen.

Insights 21 jun 2024

Onderzoek naar de rol van circulariteit in de waardering van corporatiebezit

Eind 2023 heeft Capital Value in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met Alba Concepts een onderzoek uitgevoerd naar de impact van circulaire bouw op de waardering van woningvastgoed van corporaties.

Nieuws 17 jun 2024

Greystar doet eerste aankoop vanuit investeringsfonds met ABP

Pensioenfonds ABP en Greystar steken samen in een joint-venture minimaal 420 miljoen euro in betaalbare woningen voor mensen met sleutelberoepen.

Insights 10 jun 2024

Voorkom onduidelijkheid over landelijke versus lokale regelgeving bij nieuwbouw middenhuur

Uit een inventarisatie van Capital Value onder gemeenten in Nederland blijkt dat 42% van de gemeenten lokale regelgeving heeft ten aanzien van middenhuur bij nieuwbouwprojecten

Nieuws 10 jun 2024

Grouwels Vastgoed verwerft 413 woningen van Amvest

Amvest heeft namens het Amvest Residential Core Fund zeven wooncomplexen met in totaal 413 woningen verkocht aan Grouwels Vastgoed.

Nieuws 4 jun 2024

Luuk Geerligs naar Capital Value Taxaties

Per 1 juni is het taxatieteam van Capital Value uitgebreid met Luuk Geerligs. Als junior taxateur zal hij het team van register-taxateurs ondersteunen bij het uitvoeren van woningbeleggingstaxaties voor financiƫle instellingen.