BPD koopt zes grond­po­si­ties van Zee­man­Vast­goed

16 januari 2024

Peter van Oeveren (regiodirecteur BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en Peter Langenberg (directeur ZeemanVastgoed) hebben hun handtekening gezet onder de portefeuille overname door BPD van een zestal grond- en ontwikkelposities van ZeemanVastgoed. Capital Value heeft de transactie namens verkoper begeleid. De zes locaties in het noordelijke deel van de provincie Noord-Holland verschillen in omvang, aard en stadium van ontwikkeling en zijn gelegen in Hoorn, Medemblik, Stede Broec, Hoogkarspel-Zuid en Langedijk-West.

Zeeman en BPD hebben een sterke langjarige relatie waarin de partijen in veel projecten in Noord-Holland hebben samengewerkt en doen dat nu nog, onder andere in de projecten Bangert en Oosterpolder, Molenblik, Hoogkarspel-Zuid en Langedijk-West. De locaties die BPD nu overneemt van ZeemanVastgoed passen naadloos bij haar ambities ten aanzien van schaalvergroting in gebiedsontwikkeling, het realiseren van meer betaalbare woningen en het realiseren van ambities op het gebied van natuur, landschap en klimaat.

Peter van Oeveren (BPD): "Wij zijn trots op de overeenkomst die we met ZeemanVastgoed hebben gesloten en het daarmee overnemen van posities op de projecten waar wij met Zeeman samenwerken en het verwerven van nieuwe posities zoals Holenkwartier in Hoorn en Nijevoert in Stede Broec. Hiermee dragen we de komende jaren bij aan de realisatie van een groot aantal nieuwbouwwoningen in Noord-Holland en zo dus aan een fijn, duurzaam en betaalbaar thuis voor jong en oud in de regio."

Peter Langenberg (ZeemanVastgoed): "We zijn blij dat we in BPD een partij hebben gevonden die onze (lang)lopende gebiedsontwikkelingen tot een goed einde kan brengen. De doorlooptijd van deze projecten ligt niet altijd in de nabije toekomst. Wij kiezen ervoor om ons vanaf nu te richten op projecten met een korte(re) ontwikkelhorizon. Denk bijvoorbeeld aan projecten als De Kas in Westerblokker en De Mix in Hoorn, waarin naast koopwoningen ook huurwoningen zijn geprojecteerd. Waar mogelijk zullen we de huurwoningen toevoegen aan onze portefeuille. Onze ontwikkelfilosofie verandert niet. We blijven ontwikkelen om te leven.'

Naar nieuwsoverzicht