Nieuws

Filter op:
18 januari 2018
l'escaut woonservice start met de verkoop van een gezondheidscentrum aan de Ambachtsveld in Oost-Souburg. Het complex bestaat uit eerstelijns gezondheidsvoorzieningen, met twee huisartsenpraktijken en 1 paramedisch centrum. Voor deze ruimten zijn langdurige huurovereenkomsten gesloten. De totale oppervlakte van het complex is circa 844 m² VVO. De bouwjaar van het complex is 2008.
Lees meer...
2 januari 2018
Woonpunt heeft een portefeuille verkocht van in totaal 186 huurappartementen, circa 181 parkeerplaatsen en enkele commerciële ruimten. De woningen liggen verspreid over drie complexen op goede locaties in Maastricht (73 appartementen), Heerlen (47 appartementen) en Geleen (66 appartementen). Daarnaast wisselt ook de bouwgrond in het Aldenhofpark in Hoensbroek van eigenaar.
Lees meer...
11 december 2017
Change= breidt haar unieke woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar verder uit. Na de realisatie van 500 appartementen aan het August Allebéplein (Nieuw-West) is overeenstemming bereikt met een internationale institutionele belegger over de aankoop van een tweede gebouw met 596 appartementen in Amsterdam-Zuidoost. Het gebouw is reeds in aanbouw en wordt naar...
Lees meer...
29 november 2017
Delta Lloyd Vastgoed heeft 3 wooncomplexen verkocht met in totaal 83 appartementen, 6 garageboxen en 55 parkeerplaatsen. De complexen liggen in Arnhem (38 woningen), Borne (19 woningen) en Venray (26 woningen). De woningen zijn gekocht door Vastgoed Syndicering Nederland.  
Lees meer...
20 november 2017
De nieuwste editie van Zorgvastgoed Magazine is zojuist verschenen. In deze editie vindt u een interview met onze zorgspecialist Manon Kuipers. In het artikel leest u meer over de toenemende belangstelling van beleggers in zorgvastgoed.
Lees meer...
10 oktober 2017
Resido Vastgoed B.V. heeft een nieuwbouwbelegging in Apeldoorn verkocht. Het betreft een complex met 16 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte in de wijk Zevenhuizen. De appartementen hebben een oppervlakte van circa 48 m² GBO en worden langjarig verhuurd. Capital Value begeleidde Resido Vastgoed bij de transactie.
Lees meer...
6 september 2017
In september zullen wij drie investment briefings in Azië organiseren. De reis is een vervolg op het bezoek van Minister Blok aan Azië in 2016. Tijdens deze meeting bleken veel Aziatische beleggers geïnteresseerd te zijn in het beleggen in en financieren van Nederlandse woningen.
Lees meer...
25 augustus 2017
Beleggers tonen in toenemende mate interesse in zorgvastgoed. Het afgelopen jaar is het beleggingsvolume in zorgvastgoed met ruim een derde gestegen ten opzichte van 2015. Het aandeel transacties in extramuraal zorgvastgoed is met 55% het grootst. Uit onderzoek van Capital Value blijkt dat de vraag vanuit beleggers naar extramuraal zorgvastgoed de komende jaren verder zal toenemen, met name...
Lees meer...
26 juli 2017
Esprit Projectontwikkeling start met de verkoop van het project BRIX in Amsterdam. De nieuwbouwontwikkeling, gelegen vlakbij de Zuidas, bestaat uit 25 appartementen en 14 parkeerplaatsen die voor het vrije-sectorhuursegment te koop worden aangeboden. Het project biedt een unieke gelegenheid om op korte termijn te investeren op deze interessante locatie in Amsterdam. Capital Value zal het...
Lees meer...
1 juni 2017
Winkeliers in Nederland zijn over het algemeen positief gestemd over de ontwikkeling van hun omzet voor het komende jaar. In 2016 zag 54% van de ondervraagde winkeliers de omzet stijgen en voor 2017 verwacht 61% een stijging van de omzet. Gevraagd naar de marges verwacht 48% dat deze gelijk blijven. 32% geeft aan dat de marges zullen stijgen in 2017. Na de neergaande lijn van de afgelopen...
Lees meer...
18 mei 2017
Woningcorporatie De Goede Woning start 18 mei 2017 met de verkoop van 3 complexen in de wijken Rokkeveen, Palenstein, Dorp en Meerzicht in Zoetermeer. De complexen bestaan uit 55 woningen en 62 garageboxen. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 18 aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad en het Algemeen Dagblad.
Lees meer...
5 april 2017
Heembouw heeft onlangs in totaal 84 nieuwbouwwoningen verkocht. Het betreft 44 appartementen verspreid over verschillende gebouwen in het centrum van Noordwijkerhout en 40 eengezinswoningen in het woonproject De Marlot in Delft. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Heembouw bij de transactie.
Lees meer...
8 maart 2017
Vandaag wordt de eerste paal geslagen van het tweede project van Change=, een uniek en betaalbaar woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar. Het project wordt gerealiseerd aan de Bijlmerdreef in Amsterdam Zuid-Oost en omvat in totaal 596 betaalbare jongerenwoningen met een vloeroppervlakte van 30 tot 42 m².
Lees meer...
17 januari 2018
Rijswijk Wonen heeft een complex met 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen in Den Haag gekocht van ABB Bouwgroep. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten, dat door ABB gerealiseerd zal gaan worden. Capital Value begeleidde Rijswijk Wonen bij de aankoop. De bouw van de appartementen zal naar verwachting in Q4 2018 aanvangen.
Lees meer...
21 december 2017
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens Stichting Pensioenfonds voor de Tandtechniek een woningportefeuille verkocht van 211 woningen. Reden is de voorgenomen liquidatie van het fonds, dat opgaat in het Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. Loyens & Loeff verzorgde de juridische begeleiding. 
Lees meer...
5 december 2017
95% van de corporaties met zorgvastgoed vindt dat er in de komende 10 jaar een rol voor hen is weggelegd voor het huisvesten van senioren in de gereguleerde sector. Dit is een van de eerste resultaten uit het recente onderzoek van Capital Value naar de portefeuillestrategie van corporaties met betrekking tot zorgvastgoed. Dit onderzoek heeft zich gericht op corporaties die zorgvastgoed in hun...
Lees meer...
29 november 2017
Stichting Stadlander heeft een woningportefeuille verkocht van drie complexen met in totaal 170 appartementen, een commerciële ruimte en parkeerplaatsen. De complexen liggen in Bergen op Zoom, Roosendaal en Etten-Leur. De koper van de portefeuille is FIFPro Properties B.V. De koper is bij deze transactie geadviseerd door TW Residential. Capital Value begeleidde Stadlander bij de verkoop.
Lees meer...
14 november 2017
Borghese en COD hebben de Gouden Bouwhelm gewonnen. De prijs, in het leven geroepen door Capital Value, is een waardering voor de meest innovatieve ontwikkelaar op de woningbeleggingsmarkt. De prijs werd uitgereikt tijdens een diner voor ontwikkelaars in Utrecht en werd namens Borghese en COD in ontvangst genomen door Enno Otten en Gert Wim Bos.
Lees meer...
6 oktober 2017
Een particuliere belegger heeft een woningcomplex in Heerlen verkocht. Het betreft 66 appartementen en 9 garages verdeeld over 6 gebouwen. Elk appartement heeft de beschikking over een balkon en een ruime berging in het souterrain. De appartementen zijn gelegen aan de rand van de Heerlerbaan in een groene en rustige woonbuurt in het zuiden van Heerlen. Het complex is verkocht aan een...
Lees meer...
5 september 2017
Woningcorporatie Elan Wonen start met de verkoop van wooncomplex De Waterhof in Heemstede en wooncomplex De Komeet in IJmuiden. De complexen bestaan uit in totaal 99 woningen en een commerciële ruimte. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 5 september aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad.
Lees meer...
21 augustus 2017
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens BPL Pensioen een woningportefeuille verkocht van 25 complexen met in totaal 252 eengezinswoningen en 11 garages. De woningen liggen verspreid over Nederland. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De koper is een particuliere belegger. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.
Lees meer...
11 juli 2017
Woonbedrijf ieder1 start met de verkoop van het bijzondere wooncomplex Het Baken in Deventer. Het Baken, gelegen aan het Brandts Buyspark 39-83 (o), bestaat uit 22 appartementen, een commerciële ruimte en parkeergelegenheid op eigen terrein. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 11 juli aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad.
Lees meer...
29 mei 2017
Per 1 juni treedt Jaap van Dijk MSc in dienst bij Capital Value. Hij zal als vastgoedadviseur verantwoordelijk zijn voor de advisering en transactiebegeleiding van woningcorporaties. Jaap van Dijk werkte eerder voor Cushman & Wakefield (voorheen DTZ) als real estate advisor en bij BOG Auctions / Nationale Vastgoedveiling waar hij veel ervaring heeft opgedaan met online verkoopprocessen.
Lees meer...
2 mei 2017
Capital Value heeft opnieuw de eerste plek behaald in de categorie woningbeleggingen. Dit blijkt uit de jaarlijkse ranking Top101 Makelaars van PropertyNL. Het is voor de vijfde maal op rij dat Capital Value op nummer 1 staat in de categorie woningbeleggingen.
Lees meer...
5 april 2017
Het Ministerie heeft de regelgeving voor de verkoop van corporatiewoningen aangepast. Naast de wijzigingen heeft de Minister getracht de leesbaarheid te verbeteren. Ook is een aantal technische wijzigingen doorgevoerd. De gewijzigde regelgeving is op vrijdag 31 maart 2017 in het Staatsblad gepubliceerd en is op 1 april 2017 in werking getreden.
Lees meer...
1 maart 2017
Woningcorporatie de Woonmensen heeft onlangs vier woningen in Apeldoorn verkocht. Het betreft de appartementen aan het Ordenplein ten zuidwesten van het centrum van Apeldoorn. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de Woonmensen bij de verkoop. 
Lees meer...
16 januari 2018
Woningstichting Elkien start met de verkoop van een deel van haar woningportefeuille in Friesland. Deze portefeuille bevat in totaal 59 eengezinswoningen en 52 meergezinswoningen. De woningen liggen verspreid over Leeuwarden (37 eengezinswoningen), Drachten (22 eengezinswoningen en 37 meergezinswoningen) en Bergum (15 meergezinswoningen). De bouwjaren van de woningen liggen tussen 2003 en...
Lees meer...
19 december 2017
Capital Value begeleidde de verkoop van 72 nieuwbouwappartementen in Hoorn. De appartementen maken deel uit van de ontwikkeling TOREN, een omvangrijk nieuw wooncomplex dichtbij het stadscentrum van Hoorn. Het project is aangekocht door Delta Lloyd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Cushman & Wakefield.
Lees meer...
4 december 2017
Woonbedrijf ieder1 heeft 62 woningen en vier commerciële eenheden in Zutphen verkocht. De woningen zijn verdeeld over 7 complexen in de historische binnenstad van Zutphen. De koper is een investeringsfonds van Prime Pitch Asset Management. Capital Value begeleidde Woonbedrijf ieder1 bij de verkoop. De juridische begeleiding werd verzorgd door notariskantoor Houthoff Buruma. 
Lees meer...
28 november 2017
Heuvelrug Wonen start met de verkoop van het wooncomplex De Keiheuvel in Leersum. Het betreft een volledig geliberaliseerd en onaangebroken complex met in totaal 24 wooneenheden (20 appartementen en 4 drive-in woningen), 2 kantoorruimten, 3 garageboxen en een ondergelegen parkeergarage met 8 parkeerplaatsen. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 28 november 2017...
Lees meer...
13 november 2017
OHK Vastgoed heeft 180 zelfstandige studio's in Groningen verkocht. Het project ligt aan de Oosterhamrikkade 103-107 en is onderdeel van de vernieuwing van de Oosterhamrikkade en de Stadswerf. Geveke Bouw is reeds begonnen met de realisatie van het complex. De oplevering zal naar verwachting omstreeks april 2018 plaatsvinden. Capital Value begeleidde OHK Vastgoed bij de verkoop.
Lees meer...
7 september 2017
Capital Value start met de verkoop van een complex aan de Maliebaan 24-26 en Nachtegaalstraat 83 in Utrecht. Het betreft een monumentaal complex met een unieke herontwikkelingspotentie. De totale oppervlakte van de begane grond bedraagt circa 240 m² VVO. De totale oppervlakte van de verdiepingen is circa 625 m² VVO.
Lees meer...
4 september 2017
Bouwvereniging Woningbelang heeft een wooncomplex aan het Elcomapark in Valkenswaard verkocht. Het betreft een onaangebroken complex van 28 meergezinswoningen. De koper is Daelmans Vastgoed. Capital Value begeleidde Woningbelang bij de verkoop. Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn N.V. trad op als juridisch adviseur van Woningbelang.
Lees meer...
2 augustus 2017
Het team van Capital Value breidt verder uit. Door het toegenomen aantal werkzaamheden is het team per 1 augustus versterkt met drie nieuwe medewerkers: Arjan Peerboom (vastgoedadviseur), Lotte de Jong (junior vastgoedadviseur) en Charlotte Reintjes (projectsecretaresse).
Lees meer...
7 juli 2017
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar klanten een portefeuille verkocht met in totaal 115 woningen en 8 commerciële units op verschillende locaties in Nederland. De portefeuille bestaat uit zowel een- als meergezinswoningen  verdeeld over 13 complexen in  onder andere Duiven, Emmen en Vught. De koper is Daelmans Vastgoed. Capital Value begeleidde de verkoop namens...
Lees meer...
29 mei 2017
Hof Capital heeft onlangs 24 eengezinswoningen verkocht in Oudenbosch. De woningen zijn verkocht aan een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoper bij het verkoopproces. Houthoff Buruma trad op als juridisch adviseur.
Lees meer...
12 april 2017
LEKSTEDEwonen en Woongoed Zeist starten met de verkoop van Huis Zoudenbalch, een rijksmonumentaal complex met een unieke ligging in de binnenstad van Utrecht. Huis Zoudenbalch beschikt over 24 appartementen, 21 bergruimten, een overdekte fietsenstalling en een ruime binnentuin. Capital Value zal het verkoopproces begeleiden. De verkoop is op 12 april openbaar aangekondigd via een advertentie...
Lees meer...
14 maart 2017
Woningcorporatie Elan Wonen heeft woontoren Aquaverde aan het Spaarne in Haarlem verkocht aan Amvest Investment Management ten behoeve van het Amvest Residential Core Fund. Het betreft een nieuwbouwproject met 54 vrije sector huurappartementen en een ondergelegen parkeergarage. Aquaverde is de hoogste woontoren van nieuwbouwontwikkeling Land in Zicht. Het complex is eind 2016 opgeleverd aan...
Lees meer...
27 februari 2017
Delta Lloyd Vastgoed en Bouwbedrijf Noordersluis hebben onlangs overeenstemming bereikt voor de realisatie van 40 appartementen op de locatie van de voormalige cacao- en chocoladefabriek Bensdorp in Bussum. Het project wordt naar verwachting in het voorjaar van 2018 opgeleverd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Capital Value in collegiale samenwerking met Cushman &...
Lees meer...
16 januari 2018
Het Bouwinvest Residential Fund heeft 296 woningen verkocht aan Amvest Investment Management ten behoeve van een van haar institutionele klanten. Het betreft 8 onaangebroken complexen in Den Haag, Apeldoorn, Groningen, Valkenswaard, Venlo en Wijk bij Duurstede. Capital Value begeleidde Bouwinvest bij de transactie.
Lees meer...
14 december 2017
Nog nooit is er zoveel geld geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen. Met de transacties die de komende weken zullen worden afgewikkeld zal het totale investeringsvolume ruim boven 5 miljard euro uitkomen. Dit is een toename van 20% ten opzichte van 2016 en meer dan een verdrievoudiging ten opzichte van vijf jaar geleden. Naast investeringen in bestaande portefeuilles is er in 2017 een record...
Lees meer...
1 december 2017
Woonzorg Nederland en Amvest hebben 1.728 woningen verspreid over 61 complexen in Nederland aangekocht van PATRIZIA. De investering bedraagt 200 miljoen euro. Het is voor het eerst dat een belegger en een corporatie samenwerken bij het verwerven van een portefeuille van dergelijke omvang. Capital Value begeleidde Woonzorg Nederland en Amvest bij de transactie. Houthoff Buruma trad op als...
Lees meer...
21 november 2017
Ruben Smulders, directeur Capital Value Taxaties, heeft het CIS HypZert (MLV) certificaat behaald. Dit certificaat geeft taxateurs het recht om de Mortgage Lending Value (MLV) te bepalen voor Duitse Pfandbriefbanken. Er is in Nederland slechts een beperkt aantal taxateurs dat dit certificaat in bezit heeft.
Lees meer...
1 november 2017
Maarsen Groep heeft Résidence Wisseloord in Hilversum verkocht. Het complex bestaat uit acht parkvilla's met in totaal 87 hoogwaardige appartementen en een ondergelegen parkeergarage. De appartementen liggen op Landgoed Wisseloord in een bosrijke omgeving nabij het centrum van Hilversum. Koper is Daelmans Vastgoed. Capital Value begeleidde Maarsen Groep bij de verkoop, de juridische...
Lees meer...
7 september 2017
Het Bouwinvest Healthcare Fund heeft woon-zorgcomplex Ambachtsmark gekocht van Borghese Real Estate. Het complex is centraal gelegen in Almere Haven. Het gebouw is langjarig verhuurd aan zorginstelling Triade Flevoland ten behoeve van bewoners met een beperking. Borghese Real Estate werd bij de verkoop begeleid door de zorgdesk van Capital Value.
Lees meer...
31 augustus 2017
Het aantal verleende bouwvergunningen is in het eerste half jaar sterk toegenomen ten opzichte van 2016. Volgens het CBS zijn er dit jaar al 31.608 bouwvergunningen verleend. Vergeleken met het eerste half jaar van 2016 is dit een toename van circa 34%. Als deze positieve trend zich doorzet, betekent dit dat er dit jaar voor het eerst sinds 2010 meer dan 60.000 bouwvergunningen zullen worden...
Lees meer...
1 augustus 2017
Per 1 augustus is het team van Capital Value Taxaties uitgebreid met Rianne van der Poel. Rianne treedt in dienst als taxateur en zal een belangrijke bijdrage leveren aan het toenemende aantal taxatieopdrachten van Capital Value.
Lees meer...
21 juni 2017
Berlage Vastgoed heeft onlangs 3 woningcomplexen verkocht in Amsterdam. In totaal gaat het om 23 appartementen en 2 commerciële ruimten in Amsterdam West, Oosterparkbuurt en Amsterdam Noord. Capital Value begeleidde Berlage Vastgoed bij het verkoopproces.
Lees meer...
23 mei 2017
WoCom Brandevoort heeft een nieuwbouwontwikkeling verkocht in de wijk Liverdonk in Helmond Brandevoort. Het betreft een ontwikkeling van 26 eengezinswoningen. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde WoCom Brandevoort bij de verkoop.
Lees meer...
10 april 2017
Capital Value heeft onlangs namens Stichting Maasdelta Groep het complex "Raadhuisstaete" gelegen aan de Raadhuislaan te Spijkenisse verkocht. Het complex is verkocht aan een particuliere belegger. Het gaat om 15 meergezinswoningen, circa 2.800 m² kantoor-/winkelruimte en diverse parkeerplaatsen. Het complex is onaangebroken en niet gesplitst in appartementsrechten.
Lees meer...
8 maart 2017
Stichting Waterweg Wonen heeft onlangs twee woningcomplexen met in totaal 31 eengezinswoningen verkocht. Het betreft 10 eengezinswoningen aan de Sneeuwbalstraat en 21 eengezinswoningen aan de Johan de Wittstraat in Vlaardingen. Koper is Accresco Vastgoed. Capital Value begeleidde Waterweg Wonen bij de verkoop.
Lees meer...
14 februari 2017
Op maandag 13 februari jl. kwamen circa 160 beleggers, corporaties en ontwikkelaars bijeen in het Spoorwegmuseum voor de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value. Dit jaar werd ingegaan op het thema: Kansen tegen tekorten.
Lees meer...