BPL Pen­si­oen ver­koopt por­te­feuil­le van 315 wo­nin­gen

1 oktober 2019

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens Stichting BPL Pensioen een woningportefeuille verkocht van 16 complexen met in totaal 315 eengezinswoningen. De woningen liggen verspreid over Nederland in onder andere Drachten, Druten, Eibergen, Oegstgeest en Venray. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. 

De koper is European Residential REIT (ERES) in samenwerking met CAPREIT (de hoofdaandeelhouder van ERES). De koopsom bedraagt circa 63 miljoen euro. Core Notariaat trad op als juridisch adviseur van verkoper, de koper werd geadviseerd door Loyens & Loeff.

De verkoop van de woningen past in de strategie van BPL Pensioen om de kwaliteit van de vastgoedportefeuille continu te verbeteren. "Wij willen een duurzaam rendement realiseren voor onze deelnemers", zegt Voorzitter van de beleggingsadviescommissie Henk Onstwedder van BPL Pensioen. "Daar hoort bij dat de portefeuille wordt ververst en woningen worden verkocht die minder goed in de portefeuille passen. De opbrengsten daarvan investeren wij in nieuwe woningen die sterker bijdragen aan onze doelstellingen."

"Wij zijn verheugd dat wij weer een succesvolle transactie met BPL Pensioen hebben kunnen realiseren", aldus Philip Burns, CEO van ERES. "De verwerving van deze portefeuille laat zien dat wij in staat zijn om aantrekkelijke acquisitiemogelijkheden te vinden en onze aanwezigheid op de Nederlandse markt te vergroten. Onze woningportefeuille in Nederland omvat inmiddels meer dan 5.000 eenheden."

Naar nieuwsoverzicht