De Al­li­an­tie Ont­wik­ke­ling sluit sa­men­wer­kings­over­een­komst met Ar­hur­Arm­strong voor 208 wo­nin­gen in Amers­foort

15 juni 2023

Op donderdag 15 juni heeft de Alliantie Ontwikkeling tijdens PROVADA een samenwerkingsovereenkomst getekend met ontwikkelaar ArthurArmstrong voor de realisatie van 208 woningen in De Hoef in Amersfoort. De Hoef is een herontwikkeling van een voormalige kantoorlocatie naar huur- en koopappartementen. Capital Value begeleidde de transactie namens de ontwikkelaar. Naar verwachting wordt eind 2023 aangevangen met de bouw. De oplevering staat gepland voor 2025.

Het complex wordt gerealiseerd in het noordoosten van Amersfoort, op loopafstand van station Amersfoort-Schothorst. De ontwikkeling biedt een mix van woningtypen, waaronder 87 sociale huurwoningen, 83 woningen in het middensegment en 38 vrije sector woningen. Door deze brede variatie aan woningen is het complex interessant voor zowel mensen met een lager inkomen als mensen met een middeninkomen.

De woningcorporatie en ontwikkelaar hebben nauw samengewerkt met de gemeente Amersfoort om ervoor te zorgen dat de woningen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen en passend zijn binnen de gebiedsontwikkeling op De Hoef. De sociale huurwoningen die worden toegevoegd aan de Amersfoortse woningmarkt zorgen voor meer kwalitatief goede en betaalbare woningen met een laag energieverbruik. Daarnaast voldoen de woningen in het middensegment en de vrije sector aan de behoefte van toekomstige bewoners die op zoek zijn naar kwalitatieve en comfortabele woonruimte.

Jan van Barneveld, directeur bij de Alliantie Ontwikkeling: "We zetten ons in om kwalitatieve en betaalbare huisvesting te bieden aan mensen die hier het meest behoefte aan hebben. Deze samenwerking met ArthurArmstrong stelt ons in staat om de portefeuille van de Alliantie verder uit te breiden met een mooie mix aan duurzame nieuwe woningen voor onze doelgroep."

Harm Mensink, Algemeen Directeur ArthurArmstrong: "Met deze ontwikkeling zetten we weer een mooie stap in onze ambities van Duurzame Waardeontwikkeling. Jaren geleden maakten we bewust de strategische keuze om ons, als ontwikkelende belegger, voornamelijk te richten op duurzame huurwoningen in het sociale- en betaalbare segment. We zijn blij met de Alliantie als een van onze partners. Je bereikt een ontwikkeling als deze tenslotte alleen met elkaar."

Marijn Snijders, Algemeen Directeur bij Capital Value: "Dit project is een goed voorbeeld van samenwerking tussen een ontwikkelaar, de gemeente en een corporatie en levert een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort in de regio Amersfoort. Alleen gezamenlijk kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende betaalbare huurwoningen worden bijgebouwd in de toekomst."

Naar nieuwsoverzicht