In­ter­ma­ris ver­koopt woon-zorg­por­te­feuil­le in Noord-Hol­land

1 november 2019

Intermaris heeft een woon-zorgportefeuille van in totaal 265 eenheden verkocht. De portefeuille omvat 251 sociale (zorg)woningen, 13 maatschappelijke ruimten en 1 perceel grond. De woningen liggen verspreid over negen complexen in Noord-Holland, waaronder Avenhorn, Aartswoud, De Goorn, Spanbroek, Spierdijk en Wijdewormer. De koper is Holland Immo Group. Capital Value begeleidde Intermaris bij de verkoop. 

De portefeuille bestaat zowel uit zelfstandige als onzelfstandige wooneenheden. Een groot deel van de portefeuille is langjarig verhuurd aan zorginstellingen (circa 40% van de totale huurstroom). De overige eenheden worden rechtstreeks verhuurd aan particulieren.

Aanleiding voor Intermaris om deze portefeuille te verkopen, is dat de corporatie zich vooral wil richten op het wonen in Hoorn en Purmerend.

Manon Kuipers adviseur zorgvastgoed bij Capital Value: "Deze transactie is een mooi voorbeeld van een samenwerking tussen corporatie en belegger op het gebied van zorgvastgoed. Een groot deel van de bestaande voorraad zorgvastgoed is in handen van corporaties. De markt biedt op dit moment veel kansen om dit type vastgoed te verkopen. Vanwege demografische ontwikkelingen en de ontwikkelingen in de zorgsector zal de vraag naar zorgvastgoed van beleggers de komende jaren flink toenemen".

Manfred Kühl, CEO van Holland Immo Group: "We zijn zeer verheugd met de verwerving van deze portefeuille door IMMO Zorgwoningfonds 3, dat medio september werd geplaatst bij onze beleggers. Na de opzet van twee eerdere zorgwoningfondsen beleggen we nu in alle woonzorg segmenten, van hoog, midden tot het sociale segment, een mooie spreiding binnen onze beleggingsstrategie. In totaal hebben we met deze drie fondsen inmiddels een totaal investeringsvolume in de woonzorg opgebouwd van circa 130 miljoen euro."

Naar nieuwsoverzicht