Lan­ce­ring Re­search.ca­pi­tal­va­lue.nl

21 februari 2023

Tijdens ons jaarlijkse congres 'Shared Value' op 14 februari jl. lanceerden wij research.capitalvalue.nl, hét dataplatform voor de woningbeleggingsmarkt. Op dit platform vindt u de resultaten van het onderzoeksrapport 'De woning(beleggings)markt in beeld', dat wij jaarlijks in samenwerking met ABF Research publiceren. Met dit platform streven wij ernaar een waardevolle bijdrage te leveren aan de transparantie en samenwerking op de woningbeleggingsmarkt.

Research.capitalvalue.nl - dataplatform voor de woningbeleggingsmarkt
Data is niet meer weg te denken uit de woningbeleggingsmarkt. Onze afdeling Research & Data Intelligence is hier dagelijks mee bezig en heeft toegang tot een groot aantal externe en eigen databases. Door deze data via een online platform met elkaar te verbinden en (deels openbaar) aan te bieden kunnen wij scherpere analyses maken en onze klanten nóg beter faciliteren. 

Openbaar met mogelijkheid tot verdieping
In ons jaarlijkse onderzoeksrapport vindt u nu interactieve grafieken waardoor u de mogelijkheid heeft verder in te zoomen op juist die informatie die voor u relevant is. Naast de openbaar toegankelijke data bieden wij op abonnementsbasis nóg meer inzicht in de marktontwikkelingen door middel van interactieve dashboards (met kwartaalupdates) en verdiepende paragrafen bij enkele thema's, waaronder:

Koop- en huurwoningmarkt
✔ Inzicht op gemeenteniveau
✔ Gemiddelde transactieprijzen naar type woning
✔ Aantal transacties naar type woning
✔ Verkooptijd van woningen
✔ Transactieprijs naar energielabel van de woning

Woningbeleggingsmarkt
✔ Transactievolumes Nederlandse woningbeleggingsmarkt tussen 2018 en 2022
✔ Opdeling naar type en nationaliteit van de investeerder
✔ Opdeling naar bouwstatus van de woningen
✔ Regio's waarin geïnvesteerd wordt

Zorgvastgoedmarkt
✔ Transactievolumes Nederlandse zorgvastgoedbeleggingsmarkt tussen 2018 en 2022
✔ Opdeling naar type en nationaliteit van de investeerder
✔ Opdeling naar bouwstatus van het zorgvastgoed
✔ Regio's waarin geïnvesteerd wordt

Voorbeeld dashboard woningbeleggingsmarkt

Meer informatie?
We nodigen u graag uit een kijkje te nemen op research.capitalvalue.nl. Onderaan elk thema vindt u een overzicht van de verdieping die binnen het thema aanwezig is. Heeft u vragen over ons nieuwe platform of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een abonnement? Neem dan contact op met Joey Knol, research consultant via 030 72 71 700. 

Naar nieuwsoverzicht