PA­TRI­ZIA koopt zorg­com­plex De Key­zer in Am­ster­dam

7 maart 2022

PATRIZIA heeft een zorgcomplex van 5.000 m² gekocht in Amsterdam ten behoeve van het Social Care Fund III. Het is het eerste zorgcomplex voor het fonds dat buiten Duitsland staat. Capital Value begeleidde PATRIZIA bij de aankoop van het complex aan de Czaar Peterstraat. Loyens & Loeff verzorgde de juridische begeleiding. Savills en Van Doorne adviseerden Lieven de Key bij de verkoop. 

Het betreft een woonzorgcomplex uit 2011 met zes woongroepen van zes personen, 8 appartementen, gemeenschappelijke ruimten en een plint met een gezondheidscentrum en verschillende zorg- en commerciële functies. Er wordt kleinschalige en persoonlijke zorg geleverd aan ouderen met dementie en mensen met een somatische zorgvraag. Het complex wordt onder meer gehuurd door zorgaanbieder Amsta. De huurtermijn heeft een WALT van circa 10 jaar.

Het Social Care Fund III werd in Q1 2019 gelanceerd waarbij werd geïnvesteerd in pan-Europees zorgvastgoed, waaronder verpleeghuizen en begeleid wonen. PATRIZIA heeft vorig jaar 250 miljoen euro geïnvesteerd in 13 objecten in Duitsland. Daarmee groeide de portefeuille naar 360 miljoen euro verspreid over 19 objecten.

Esther Murk, vastgoedadviseur bij Capital Value: 'Investeringen in zorgvastgoed in Nederland zijn hard nodig. Internationale beleggers met een specialisatie in zorgvastgoed kunnen hier de komende jaren een belangrijke rol in spelen. Zij hebben in het buitenland vaak al veel ervaring opgedaan en brengen veel kennis met zich mee voor de exploitatie van dit type vastgoed'. 

Naar nieuwsoverzicht