Re­a­les ver­koopt 127 wo­nin­gen aan Pen­si­oen­fonds Rail & Open­baar Ver­voer

7 oktober 2021

Onlangs heeft het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer een deel van de nieuwbouwontwikkeling UPP Living in het centrum van Alphen aan den Rijn gekocht van Reales. Capital Value begeleidde Reales bij de transactie.

Reales heeft als risicodragend ontwikkelaar het voormalige L'Oréal kantoor aan de Doctor A.D. Sacharovlaan 2 in Alphen aan den Rijn ontwikkeld tot een hoogwaardige woningbouwontwikkeling van 190 woningen en ondergrondse parkeervoorzieningen. De ontwikkeling kenmerkt zich door de hoge mate van duurzaamheid en kwaliteit waarbij in nauw overleg met gemeente en omwonenden tot een hoogwaardige nieuwbouwontwikkeling tot stand gekomen is.

UPP Living bestaat uit een gebalanceerde mix van woningen in het sociale, middeldure en vrije sector huursegment variërend van 53 m² tot ca. 107 m². Hiermee sluiten de te realiseren nieuwbouwwoningen naadloos aan op de huidige woningvraag en de bestaande woningvoorraad van Alphen aan den Rijn. Pensioenfonds Rail & OV verwerft 127 woningen binnen het plan verdeeld over twee bouwdelen, met in de ondergrondse parkeergarage 125 parkeerplekken.

Marc Snijders namens ontwikkelaar Reales is zeer te spreken over het behaalde resultaat: "Met Upp living voegen we een stuk kwaliteit toe aan Alpen aan den Rijn en geven we invulling aan een marktvraag voor huurwoningen op een uitstekende locatie met een goede differentiatie. De totstandkoming van deze transactie is zeer efficiënt en positief verlopen mede tot de professionele begeleiding van Capital Value.

Maarten Boef, Manager Acquisitie Rail & OV: "Het project voldoet aan de huidige BENG-eisen en een groot gedeelte van de woningen worden na oplevering verhuurd in het middenhuursegment, een belangrijke schakel op de woningmarkt. Vanwege de toenemende focus op dit huursegment is dit duurzame project een mooie toevoeging aan de vastgoedportefeuille van het fonds".

Marijn Snijders, directeur Capital Value: "De verkoop past in de trend dat Nederlandse en buitenlandse pensioenfondsen meer willen investeren in betaalbare huurwoningen."

Aannemer Ouwehand Bouw uit Katwijk is als aannemer verantwoordelijk voor de realisatie van de UPP Living. De benodigde vergunningen zijn reeds onherroepelijk en start bouw staat gepland voor het einde van het jaar.

Naar nieuwsoverzicht