Slok­ker Vast­goed sluit over­een­komst voor pro­ject Licht & Lucht in Zeist

4 juni 2019

Slokker Vastgoed heeft 48 duurzame appartementen in het project 'Licht & Lucht' in Zeist verkocht aan het Bouwinvest Residential Fund. Het project is gelegen in de wijk Kerckebosch en bijna alle appartementen zullen in het middensegment worden verhuurd. Capital Value begeleidde Slokker Vastgoed bij de transactie.

Het project 'Licht & Lucht' is een ontwerp van Klunder Architecten te Rotterdam. De appartementen variëren in grootte van 55 tot circa 104 m² gebruiksoppervlak en worden duurzaam en toekomstbestendig gebouwd. De appartementen worden gasloos gerealiseerd en worden voorzien van een duurzaam verwarmingssysteem door middel van bodemwarmte.

De acquisitie past uitstekend binnen de ambities van het Bouwinvest Residential Fund op het gebied van betaalbaarheid en duurzaamheid. 44 van de 48 appartementen worden in het middenhuursegment verhuurd en 4 appartementen in de vrije sector. De bouw van de appartementen start naar verwachting medio 2020 en is in handen van Slokker Bouwgroep vestiging Huizen. De oplevering staat gepland voor begin 2022.

Kerckebosch ligt in het oostelijk deel van Zeist naast de villawijk De Hoge Dennen en grenst aan de Utrechtse Heuvelrug en landgoed Heidestein. Kerckebosch vernieuwt. De gemeente Zeist en woningcorporatie Woongoed werken samen met projectontwikkelaars zoals Slokker Vastgoed aan het levensloopgeschikt maken van deze wijk. Nieuwe of verbeterde voorzieningen komen in een bosrijke wijk waarin 800 – 1000 woningen in verschillende prijsklassen en types worden ontwikkeld. Voor de uitvoering van de plannen richtten de gemeente en Woongoed de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op. Onlangs is Kerckebosch uitgeroepen tot meest natuurinclusieve wijk van Nederland.

Naar nieuwsoverzicht