Syn­t­rus Ach­mea REF ver­koopt wo­ning­por­te­feuil­le van 141 wo­nin­gen

2 april 2020

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens het Achmea Dutch Residential Fund een woningportefeuille verkocht van 24 eengezinswoningen, 117 meergezinswoningen, 11 commerciƫle ruimten en 29 parkeerplaatsen. De portefeuille ligt verspreid over zes plaatsen in Nederland. De portefeuille is verkocht aan een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea Real Estate & Finance bij de transactie. De juridische begeleiding van het proces werd verzorgd door Core Notariaat.

De complexen liggen in Dieren, Ulft, Kerkrade, Didam, Drachten en Wateringen en zijn allen gebouwd in de jaren negentig. Met deze verkoop verbetert de allocatie naar sterke woningmarktregio's. Dit is een belangrijke pijler onder de strategie van het Fonds. De opbrengst zal worden ingezet voor nieuwe acquisities en verduurzaming van de bestaande portefeuille.

Kees van Harten, directeur Capital Value: "Particuliere beleggers spelen een enorm belangrijke rol bij het verwerven van bestaand bezit. Vorig jaar namen zij een derde van het totale transactievolume voor hun rekening en ook dit jaar verwachten wij dat zij deze belangrijke rol in dit segment kunnen handhaven. Deze transactie is daar een mooi voorbeeld van. De woningbeleggingsmarkt is een robuuste markt en zorgt ook in mindere tijden voor stabiele cashflow. De stabiele rendementen over de afgelopen jaren zullen er toe bijdragen dat particuliere beleggers voor dit segment (blijven) kiezen."

Naar nieuwsoverzicht