V.O.F. Ca­tha­ri­na To­ren ver­koopt nieuw­bouw­ont­wik­ke­ling De Ca­tha­ri­na in Zaan­dam Cen­trum

10 januari 2022

V.O.F. Catharina Toren heeft nieuwbouwontwikkeling De Catharina verkocht aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance, die het complex namens PME Pensioenfonds heeft aankocht. De Catharina bestaat uit 103 duurzame appartementen en 28 parkeerplaatsen. Capital Value begeleidde V.O.F. Catharina Toren bij de verkoop.

De Catharina bestaat uit 42 appartementen in het middeldure huursegment en 61 in de vrije sector. De 2-, 3- en 4-kamer appartementen variëren tussen de 67 en 121 m² (gemiddeld 74,5 m2) en hebben een EPC-waarde van 0,2. De bouw van de Catharina zal op korte termijn aanvangen, naar verwachting worden de appartementen in 2024 opgeleverd. Het project zal worden gerealiseerd door Bot Bouw.

De Catharina is een uniek gebouw dat vanuit het Zaanse gedachtegoed in een moderne uitstraling is ontworpen. Het gebouw is een ontwerp van Dok Architecten.

Arjan Peerboom, directeur nieuwbouw bij Capital Value: "De Catharina ligt op een unieke locatie op 1 minuut loopafstand van het station in Zaandam. Hierdoor is er een uitstekende connectie met steden als Haarlem en Amsterdam. De woontoren is een mooie toevoeging aan de woningvoorraad van Zaandam".

Naar nieuwsoverzicht