Wo­ning­cor­po­ra­tie Wold & Waard ver­koopt woon­zorg­cen­trum Vre­de­wold in Leek

9 september 2021

Woningcorporatie Wold & Waard heeft Woonzorgcentrum Vredewold in Leek verkocht aan de huidige huurder, zorginstelling Stichting Vredewold. Het complex aan de Pulverstorenstraat omvat circa 106 onzelfstandige wooneenheden bestemd voor oudere bewoners met een zorgvraag en heeft een oppervlakte van circa 14.000 m². Capital Value adviseerde Wold & Waard tijdens het verkoopproces. 

Janneke Klijn, directeur-bestuurder bij Wold & Waard, is blij dat Stichting Vredewold de nieuwe eigenaar wordt van het pand. Ze zegt daarover: "Onze belangrijkste taak als woningcorporatie is het bieden van betaalbare woonruimte aan mensen met een kleinere portemonnee. Dit type vastgoed, met een grote nadruk op zorg, past daar minder goed bij. Het is fijn dat we het pand aan de huurder, Stichting Vredewold, hebben kunnen verkopen. Met hun ervaring en expertise is het daar – ook met het oog op toekomstige aanpassingen - in goede handen."

Ook Goos Knol, bestuurder van Vredewold, is blij dat het pand nu in eigendom is van Stichting Vredewold. Daarmee krijgt Vredewold de regie in eigen hand en heeft de organisatie zelf invloed op de besteding van de bedrijfsmatige lasten.

"Stichting Vredewold heeft de ambitie om het woonzorgcentrum te renoveren en aan te passen aan de huidige eisen en wensen voor zorgverlening. Demografische ontwikkeling laat zien dat de vraag naar ouderenzorg groter en zwaarder wordt, de komende decennia. Vredewold ziet het als haar taak aan die veranderende vraag tegemoet te komen. Dat kan alleen met een daartoe goed uitgerust Woonzorgcentrum. Vredewold zal de komende jaar werken aan een plan om dit gestalte te geven."

Naar nieuwsoverzicht