Wo­ning­stich­ting Bar­ne­veld ver­koopt 28 wo­nin­gen en par­keer­plaat­sen aan par­ti­cu­lie­re be­leg­ger

1 oktober 2019

Woningstichting Barneveld heeft twee complexen verkocht met in totaal 28 woningen, 2 commerciƫle ruimten, een parkeerdek en twee ondergrondse parkeergarages. De koper is Van der Zwan Vastgoed. Capital Value begeleidde Woningstichting Barneveld bij de verkoop.

Het betreft allen geliberaliseerde woningen, in zowel het centrum van Barneveld als in de wijk Oldenbarneveld. Woningstichting Barneveld besloot de woningen te verkopen omdat deze niet meer binnen de volkshuisvestelijke doelstellingen van de corporatie passen.

"Wij zijn blij dat wij door de professionele verkoopbegeleiding van Capital Value een geschikte koper hebben gevonden. Met de vrijgekomen middelen kunnen wij nieuwe investeringen doen passend bij onze kerntaak: het bieden van betaalbare woningen aan mensen, die vanwege hun inkomen zijn aangewezen op de sociale huursector" aldus Liesbeth Brouwer-de Jong, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld.

Chanine van Kleij, specialist woningcorporaties bij Capital Value: "Er was veel interesse vanuit de markt voor verwerving van deze complexen. De complexen liggen op interessante locaties in Barneveld. Deze transactie is een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen een corporatie en een belegger, waardoor de corporatie zich kan focussen op haar kerntaak: het huisvesten van de doelgroep."

Naar nieuwsoverzicht