Yme­re koopt 124 ap­par­te­men­ten in Hy­de Park

12 mei 2023

Ontwikkelcombinatie Snippe Projecten en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling heeft met woningcorporatie Ymere een koopovereenkomst gesloten voor 124 sociale huurappartmenten in de nieuwe stadswijk Hyde Park in Hoofddorp. Capital Value begeleidde de transactie namens Snippe.

Deze week is ook met aannemer De Vries en Verburg de realisatieovereenkomst ondertekend. De Vries en Verburg is al geruime tijd actief in Hyde Park en levert in het najaar de eerste van 233 appartementen in blok Kensington op.

Hyde Park is de herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West, tussen Hoofddorp Centrum en op loopafstand van het NS-station Hoofddorp. Het wordt een volwaardige stadswijk met circa 3.800 appartementen, waar naast woonruimte en een diversiteit aan voorzieningen ook groen en leefruimte wordt ontwikkeld. Inmiddels zijn er ruim 1.500 appartementen in aanbouw. De 124 socialehuurappartementen zullen worden gerealiseerd in het hart van Hyde Park tussen het park en OV-knooppunt Hoofddorp.

Het blok is een ontwerp van Studioninedots, voorzien van gevelmaterialen volgens het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteit plan naar ontwerp van Winy Maas van MVRDV. Het appartementenblok biedt op de begane grond ruimte aan diverse voorzieningen en een eigen ontsluiting. Qua duurzaamheid komt de nieuwbouw uit op energielabel A+++.

De gemeente heeft het bestemmingsplan goedgekeurd en de omgevingsvergunning is onherroepelijk. De bouw zal na de zomervakantie van 2023 starten.

Naar nieuwsoverzicht