Mi­cro­Li­ving & Stu­dent hou­sing desk

De sterke groei van het aantal eenpersoonshuishoudens én de vraag naar betaalbare huurwoningen leiden tot een explosieve groei in de vraag naar micro-appartementen en kwalitatief hoogwaardige studentenhuisvesting. Dit biedt kansen voor beleggers. Wij helpen u de kansen in deze markt te benutten. 

Aantal eenpersoonshuishoudens blijft groeien

Het aandeel eenpersoonshuishoudens zal volgens CBS in 2040 ruim 42% zijn. De groei komt met name door het toenemend aantal (internationale) studenten en jongeren, maar ook door het toenemende aantal echtscheidingen en de groeiende groep ouderen waarvan de partner naar een verzorgingstehuis gaat, of komt te overlijden.

MicroLiving, een betaalbaar woonconcept voor jong en oud

Microliving biedt een betaalbaar woonconcept voor jong en oud. Microliving complexen bestaan uit efficiënt ingedeelde studio's en 2-kamerappartementen tot circa 50 m². De complexen beschikken veelal over gedeelde algemene voorzieningen, zoals een wasruimte, ontmoetingsruimte, pakketservice en WiFi.

Huisvesting voor studenten

Kwalitatieve studentenhuisvesting bestaat veelal uit efficiënt ingedeelde (zelfstandige) kamers met gedeelde voorzieningen, vaak geclusterd in een campus vlakbij een universiteit.

Investeringskansen in 2018

Om de komende jaren daadwerkelijk meer en beter aanbod te creëren, is samenwerking tussen marktpartijen van groot belang. Er zijn op dit moment veel initiatieven om aan de groeiende vraag te voldoen. Onze specialisten van de MicroLiving & Student housing desk hebben een groot netwerk en recente transactie-ervaring. Graag adviseren wij u over de kansen in dit groeiende segment.