Onderzoek in woningvastgoed

Onderzoek

Data en inzichten op de woningmarkt

Belangrijke strategische beslissingen worden genomen op basis van data. Met een schat aan ervaring en een diepgaand begrip van de woningmarkt zijn we toegewijd aan het leveren van waardevolle inzichten en oplossingen die aan de basis staan van al onze diensten.

Uw keuzes gebaseerd op actuele marktdata
Wilt u op basis van actuele marktdata investeringskansen inschatten, markttrends identificeren  of uw portefeuille optimaliseren? Wij hebben de tools en expertise in huis om u te begeleiden.  Niet alleen hebben wij toegang tot een groot aantal in- en externe databases, wij interpreteren de data voor u en geven inzicht in wat deze voor u betekenen.

Advies over de impact van actuele ontwikkelingen
Wij volgen de marktontwikkelingen op de voet en ontwikkelen constant nieuwe tools  om  te adviseren over de impact van actuele ontwikkelingen. Denk aan advisering omtrent ESG -vraagstukken of het doorrekenen van de gevolgen van nieuwe wet- en regelgeving. Heeft u een vraagstuk op de woningmarkt?  Laat het ons weten! Wij gaan graag met u in gesprek.

 

Beschikbare woningmarktdata
  • Transactie-informatie
  • Ontwikkelingen huur- en koopwoningmarkt
  • Rendementsontwikkelingen (lokaal/regionaal/landelijk)
  • Nieuwbouwontwikkelingen
  • Demografische data (incl. voorspellingen)
  • Impact regelgeving

Nu beschikbaar: whitepaper middenhuur

Wilt u meer weten over de gevolgen van de wet betaalbare huur? Wij zetten het in een whitepaper overzichtelijk voor u op een rij.

Shared Value

Woningmarktcijfers online

Jaarlijks voeren wij een grootschalig onderzoek uit naar de ontwikkelingen op de woningbeleggingsmarkt in samenwerking met  ABF Research.  De resultaten hiervan delen wij op op ons openbare dataplatform research.capitalvalue.nl. 

Heeft u interesse in meer data?
Op abonnementsbasis  bieden wij interactieve dashboards die inzicht geven (onder meer) in  kwartaalcijfers over de koop- en huurwoningmarkt per type woning en op gemeenteniveau en  in het transactievolume naar type, nationaliteit, bouwstatus en locatie. Bel ons voor een online demo van de mogelijkheden.

Bezoek research.capitalvalue.nl

''Door wijzigingen in beleid zijn wij constant in ontwikkeling op onderzoeksgebied.''

Thijs Konijnendijk, Head of Research & data intelligence
Meer over onze dienstverlening