Nieuws

Filter op:
7 december 2015
Op 2 december 2015 meldt RICS Nederland met trots de benoeming van 43 nieuwe leden tot Qualified Member van de Royal Institution of Chartered Surveyors. Een van de nieuwe leden is onze vastgoedadviseur Jens van Hasenbroek. Wij feliciteren hem van harte met het behalen van deze mooie titel.
Lees meer...
7 december 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met woningcorporatie Poort6 over de aankoop van in totaal 29 nieuwbouwwoningen in de gemeente Gorinchem. Met de bouw van de woningen zal nog in december worden gestart en de woningen worden naar verwachting medio 2016 opgeleverd. Delta Lloyd werd bij het proces begeleid door Capital Value in collegiale samenwerking met  DTZ Zadelhoff.
Lees meer...
3 december 2015
Woningcorporatie Woonkracht10 heeft vier complexen met in totaal 56 appartementen verkocht in Alblasserdam en Zwijndrecht. De twee kopers zijn twee particuliere beleggers. Capital Value begeleidde Woonkracht10 bij de verkoop. Het Ministerie heeft goedkeuring gegeven voor de verkoop.
Lees meer...
23 november 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met GREEN over de aankoop van een portefeuille van 183 woningen verspreid over meerdere complexen in Nederland. Het betreft een relatief nieuwe portefeuille met bouwjaren variërend van 2007-2011. Een belangrijk deel van de portefeuille betreft de woontoren in Capelle aan den IJssel van 85 woningen. Daarnaast betreft het appartementen in Den...
Lees meer...
22 oktober 2015
Elk jaar reikt Het Financieele Dagblad prijzen uit aan de snelstgroeiende bedrijven van Nederland: de FD Gazellen. Zojuist is bekend geworden dat Capital Value zich officieel FD Gazelle 2015 mag noemen én genomineerd is voor de Gouden Gazelle! Wij zijn trots op het resultaat en danken al onze opdrachtgevers en relaties voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld.  
Lees meer...
12 oktober 2015
Capital Value is op zoek naar twee stagiair(e)s om te ondersteunen bij onderzoek naar ontwikkelingen op de woningbeleggingsmarkt. Wil jij werken in het grootste woningbeleggingsteam van Nederland en een bijdrage leveren aan professionalisering en transparantie in de markt? Bekijk onze vacatures en reageer snel.
Lees meer...
1 oktober 2015
Woningcorporatie Stichting Thuisvester start met de verkoop van een woningportefeuille bestaande uit 7 complexen met in totaal 178 woningen met parkeerplaatsen en 2 commerciële ruimten. De woningen liggen in Baarle-Nassau, Dordrecht, Hoeven, Oudenbosch en Kats. De verkoop is vandaag openbaar aangekondigd in Het Financieele Dagblad. Capital Value zal Thuisvester begeleiden bij het verkoopproces. 
Lees meer...
30 september 2015
Op woensdag 30 september jl. vond de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon plaats. De spinning marathon, een initiatief van Capital Value, bracht in totaal € 10.000,- op voor het goede doel. Er fietsten ca. 100 deelnemers uit de vastgoedbranche mee. De opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders met kinderen in Nepal.  
Lees meer...
14 september 2015
Capital Value is vandaag gestart met de verkoop van een woningportefeuille van Servatius in Maastricht en omgeving. De portefeuille bestaat in totaal uit ca. 129 woningen verspreid over 9 complexen. De verkoop is openbaar aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad. Meer informatie over de complexen vindt u op Corporatiemarkt.com. Voor vragen over de portefeuille kunt u...
Lees meer...
8 september 2015
Naar aanleiding van de publicatie in het FD over de rol van gemeenten bij de realisatie van middeldure huurwoningen werd Marijn Snijders door BNR geinterviewd over dit onderwerp. U kunt het interview  hier  beluisteren.
Lees meer...
8 september 2015
Het Financieele Dagblad publiceert vandaag over het oplopend tekort aan middeldure huurwoningen en de rol van de gemeenten hierin. 'Gemeenten belemmeren de bouw van middeldure huurwoningen', aldus het FD. Verschillende specialisten, waaronder Capital Value, geven in het artikel hun visie op deze problematiek. Het artikel bevestigt de door Capital Value in februari gepubliceerde resultaten van...
Lees meer...
7 september 2015
Delta Lloyd Vastgoed en Bouwbedrijf Noordersluis hebben een koopovereenkomst gesloten voor 54 nieuw te bouwen appartementen aan de Brinklaan in Bussum. Het betreft drie woongebouwen met ieder 18 appartementen. De woningen worden turnkey opgeleverd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Capital Value in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.
Lees meer...
1 september 2015
Woningcorporatie Viveste heeft in totaal 101 woningen in Houten verkocht aan een particuliere belegger. Het betreft 81 eengezinswoningen en 20 meergezinswoningen in de buurten Weiden, Velden en Sloten. Capital Value adviseerde Viveste bij de transactie en begeleidde de verkoopprocedure. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur. 
Lees meer...
25 augustus 2015
Change= is gestart met de uitrol van een uniek woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, een  doelgroep die te kampen heeft met een oplopend tekort aan sociale huurwoningen. Op 21 augustus 2015 is de bouw gestart van de eerste woontoren van circa 500 appartementen aan het August Allebéplein in Amsterdam. Dit gebouw is de eerste in...
Lees meer...
19 augustus 2015
Capital Value ondersteunt diverse projecten in het buitenland. Zo organiseren wij jaarlijks een Vastgoed Spinning Marathon waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan Kiran Namaste. Ook steunen wij een aantal kleinere projecten. Een daarvan is een project in Zambia van Activity International waar Lune Kuiperi een paar maanden als vrijwilligster aan de slag ging. 
Lees meer...
14 juli 2015
Het transport van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds (WIF) naar de Britse vastgoedbelegger Round Hill heeft dinsdag 14 juli plaatsgevonden. Hiermee wordt een verkoopproces afgerond dat iets meer dan een jaar heeft geduurd. Het betreft 3.800 woningen die voor ruim 355 miljoen euro van eigenaar verwisselen. De verkoop werd aan de kant van het WIF begeleid door Capital Value, Van...
Lees meer...
13 juli 2015
Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus heeft een omvangrijke woningportefeuille verkocht bestaande uit 9 complexen met in totaal 227 woningen. De woningen liggen verspreid over Nederland in onder meer Raalte, Nijmegen, Breda, Bergeijk en Kampen. De koper is een Nederlandse particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De juridische begeleiding...
Lees meer...
8 juli 2015
Onder begeleiding van Capital Value heeft Dudok Wonen overeenstemming bereikt over de verkoop van een nieuwbouwontwikkeling in Hilversum. Het project met de naam 'Kop van Hilversum' omvat een perceel grond met een bouwplan voor de realisatie van 52 appartementen alsmede ca. 300 m² commerciële ruimte en 80 parkeerplaatsen. Koper is Novaform Vastgoedontwikkelaars, gespecialiseerd in het...
Lees meer...
1 juli 2015
Het Wooninvesteringsfonds, Round Hill, zes gemeenten, drie woningcorporaties en de Woonbond hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds aan Round Hill. Het betreft de partijen die bezwaar hadden gemaakt tegen de verkoop. De betrokkenen hebben besloten om niet in beroep te gaan tegen het besluit van de Minister om goedkeuring aan de...
Lees meer...
19 mei 2015
Naar aanleiding van het door Capital Value gepubliceerde onderzoeksrapport ‘De woning(beleggings)markt in beeld’ organiseerde PropertyNL op 19 mei jl. een briefing over het beschikbare kapitaal voor de woningbeleggingsmarkt in 2015. De centrale vraag tijdens ‘Het congres van 5 miljard euro’ was of het volume van 5 miljard euro ook daadwerkelijk behaald zal gaan...
Lees meer...
24 april 2015
In de Top 101 Makelaars van PropertyNL staat Capital Value in het segment woningbeleggingen ook dit jaar weer op een eerste positie. De nummer 1 positie werd behaald door de succesvolle begeleiding van een groot aantal transacties voor zowel pensioenfondsen als woningcorporaties. Capital Value speelt als nichespeler op de woningbeleggingsmarkt een bijzondere rol, aldus de redactie. 
Lees meer...
23 april 2015
De inschrijving voor de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon van Capital Value is geopend. Op woensdag 30 september 2015 zal een groot aantal deelnemers uit de vastgoedbranche weer meefietsen om geld bijeen te brengen voor Kiran Namaste, een stichting voor alleenstaande moeders en kinderen in Nepal. 
Lees meer...
20 april 2015
In de april editie plaatste het toonaangevende blad Vastgoedmarkt een interview met Kees van Harten, directeur Capital Value. Aanleiding was het grote aantal transacties in woningbeleggingen dat Capital Value in 2014 begeleidde. U kunt het artikel hier bekijken (pdf formaat)
Lees meer...
9 april 2015
Woningcorporatie Mooiland is sinds kort de trotse nieuwe eigenaar van 293 bestaande woningen in Lent, gemeente Nijmegen. Mooiland kocht hiermee de portefeuille WIF Lent B.V. van het Wooninvesteringsfonds. Op 17 maart vond de officiële overdracht plaats. Capital Value begeleidde de transactie namens het Wooninvesteringsfonds.  
Lees meer...
3 maart 2015
Londen, 3 maart 2015 – De interesse van internationale beleggers in Nederlandse huurwoningen is sterk toegenomen. Voor 2015 geven beleggers uit het buitenland aan bijna 3 miljard euro beschikbaar te hebben voor investeringen in Nederlandse huurwoningen. In 2014 werd door buitenlandse beleggers reeds een totaalbedrag van 1,5 miljard euro geïnvesteerd in huurwoningen in Nederland, wat neerkomt...
Lees meer...
19 februari 2015
Vandaag zijn de nominaties voor de Vastgoedmarkt Award 2014-2015 bekendgemaakt. Kees van Harten is een van de genomineerden in de race om deze mooie award in de wacht te slepen. Wilt u zijn nominatie ondersteunen? Breng uw stem uit via de site van Vastgoedmarkt . 
Lees meer...
17 februari 2015
Het jaarlijkse onderzoeksrapport van Capital Value 'De woningbeleggingsmarkt in beeld 2015' heeft ook de Tweede Kamer bereikt. Uit het onderzoek blijkt dat een deel van het beschikbare kapitaal van beleggers voor investeringen in huurwoningen in 2014 niet is geïnvesteerd vanwege gebrek aan voldoende aanbod. Kamerleden Monasch (PvdA) en van der Linde (VVD) hebben de Minister om een nadere...
Lees meer...
10 februari 2015
Op maandag 9 februari jl. vond de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht met als thema: 'Ontmoeting tussen beleggers en corporaties'. Naast presentaties van onder meer Marien de Langen (bestuursvoorzitter Stadgenoot), Kirk Lindstrom (managing director Round Hill Capital) en een interview met René Hogenboom (algemeen directeur Altera Vastgoed)...
Lees meer...
9 februari 2015
Er is een recordvolume aan kapitaal beschikbaar, de rente is laag én er is een grote vraag van huurders naar (middeldure) huurwoningen. Toch lukt het niet om de komende jaren voldoende aanbod te creëren op de huurwoningmarkt. Onderzoek van Capital Value, uitgevoerd in samenwerking met ABF Research, toont aan dat de tijd van lange wachtlijsten nog niet voorbij is. Nederland zal de...
Lees meer...
20 januari 2015
Op 22 april a.s. vindt de Woningcorporatie Dag plaats op Nyenrode in Breukelen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door IVVD, Building Business en Vastgoedjournaal. In de ochtend zal Capital Value een Investment briefing verzorgen. Tijdens deze sessie wordt ingegaan op asset management, complexgewijs verkopen en financiering van corporatiewoningen. Meer informatie en een mogelijkheid tot...
Lees meer...
16 januari 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft een woningportefeuille van ruim 500 woningen verkocht. Het betreft in totaal 85 eengezinswoningen en 422 meergezinswoningen in Bergen op Zoom, Geldrop, Haarlem en Voorschoten. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Delta Lloyd Vastgoed bij de verkoop. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.
Lees meer...
5 januari 2015
Servatius heeft opnieuw een portefeuille woningen verkocht. Het betreft in totaal 350 eengezinswoningen in Maastricht en omgeving. De portefeuille is gekocht door LaSalle Investment Management GmbH uit München. Capital Value begeleidde Servatius bij de verkoop. De koper werd begeleid door Fakton Capital en juridisch bijgestaan door Allen & Overy, de verkoper door Loyens & Loeff. Het...
Lees meer...
18 december 2014
Buitenlandse beleggers hebben in 2014 voor ruim 1,5 miljard euro geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen. Tot nu toe werden in ca. 10 transacties in totaal circa 14.300 huurwoningen verkocht aan buitenlandse investeerders. Hiervan behoorde circa 52% van de woningen tot het gereguleerde segment. Naar verwachting worden op korte termijn aanvullende transacties bekendgemaakt.
Lees meer...
12 december 2014
De Europese vastgoedinvesteerder en vermogensbeheerder Round Hill Capital ("Round Hill") en Propertize B.V. ("Propertize") maakten vandaag bekend een koopovereenkomst te hebben gesloten voor de Woningportefeuille NL Divers B.V. (WNL), een portefeuille met 976 woningen (totaal ca. 71.300 m2). De koopsom is circa 89 miljoen euro. Capital Value adviseerde Propertize bij de transactie.
Lees meer...
3 december 2014
Capital Value organiseerde op 27 november jl. een relatiediner voor de Nederlandse woningbelegger. Aan het diner werd een goed doel gekoppeld, de Daniel den Hoed Stichting van het Erasmus Medisch Centrum. De opbrengst voor het goede doel heeft al onze verwachtingen overtroffen. In totaal is er door de aanwezigen voor 6.000 euro gedoneerd, een fantastisch bedrag voor de Daniel den Hoed...
Lees meer...
28 november 2014
Round Hill Capital neemt 3.786 woningen van het Wooninvesteringsfonds over met een verkoopprijs van EUR 365 miljoen. Het Wooninvesteringsfonds is in 2005 opgericht met als doel woningen van corporaties aan te kopen en vervolgens later te verkopen. In die tijd konden corporaties alleen op deze omslachtige wijze hun woningen verkopen. Door gewijzigde wet en regelgeving hebben corporaties...
Lees meer...
26 november 2014
In de november editie van Corporatiegids Magazine vertelt Woningstichting Servatius over complexgewijs verkopen. René Clement, directeur vastgoed: "Door complexgewijze verkoop kunnen wij onze streefportefeuille versneld realiseren". Lees het artikel.  
Lees meer...
20 november 2014
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar opdrachtgevers een portefeuille van 187 woningen verkocht. Het betreft een- en meergezinswoningen in het oosten van Nederland in de plaatsen Borne, Hoogezand, Huissen, Wierden en Wijchen. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. ABC Capital trad op voor de koper.
Lees meer...
3 november 2014
Na de succesvolle verkoop van 74 eengezinswoningen in Houten vorig jaar (de eerste verkoop van corporatiewoningen onder de nieuwe regelgeving) wil Viveste nogmaals een groep woningen verkopen. Het betreft in totaal 102 een- en meergezinswoningen in Houten (in de buurten Weiden, Velden en Sloten). Capital Value begeleidt het verkoopproces. 
Lees meer...
15 oktober 2014
Capital Value investeert in de kennis bij corporaties over de mogelijkheden van complexgewijze verkoop door het periodiek aanbieden van workshops over dit onderwerp. De workshops worden op kantoor van Capital Value gegeven of op aanvraag in-house bij de corporatie. Vandaag was het de 10e keer dat de workshop werd gegeven.
Lees meer...
14 oktober 2014
Het Bouwinvest Residential Fund heeft 94 eengezinswoningen in Assen verkocht. Het betreft woningen uit het sociale huursegment in de wijk Peelo. De kopers zijn particuliere beleggers. Capital Value adviseerde Bouwinvest bij de verkoop. De Brauw Blackstone Westbroek N.V. trad op als juridisch adviseur.  
Lees meer...
2 oktober 2014
CBRE Global Investors heeft een woningcomplex in Breda verkocht. Het betreft een complex met 60 appartementen in de wijk Ruitersbos. Koper is een lokale particuliere belegger. Capital Value begeleidde CBRE GI bij de verkoop. De koper werd geadviseerd door JLL. De transactie werd begeleid door E&L Notarissen. 
Lees meer...
15 september 2014
Duitse banken willen voor honderden miljoenen Nederlandse huurwoningen financieren. Dat blijkt uit onderzoek van Capital Value onder de 40 grootste Duitse banken. De helft van de banken geeft aan de komende jaren meer budget vrij te maken voor het financieren van Nederlandse woningbeleggingen. Stabiele huurprijzen en aantrekkelijke rendementen worden als hoofdredenen genoemd. Daarnaast spelen...
Lees meer...
10 september 2014
Op woensdag 10 september jl. vond de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon plaats. De spinning marathon, een initiatief van Capital Value, bracht in totaal € 10.000,- op voor het goede doel. Er fietsten ca. 100 deelnemers uit de vastgoedbranche mee. De opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders met kinderen in Nepal.  
Lees meer...
9 september 2014
Bron: Vastgoedjournaal . Niet eerder is het beleggen in huurwoningen zo in trek geraakt als in de afgelopen paar jaar. Steeds meer particuliere, institutionele en buitenlandse beleggers verdiepen zich in het aanbod van woningcorporaties die veel te verkopen hebben. Vastgoedjournaal sprak hierover met Marijn Snijders van woningbeleggingsadviseur Capital Value die honderden miljoenen per jaar...
Lees meer...
2 september 2014
Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund heeft drie complexen met in totaal 129 woningen verkocht. Het betreft 28 eengezinswoningen in Heerenveen, 44 eengezinswoningen in Oss en 57 eengezinswoningen in Hendrik-Ido-Ambacht. De complexen zijn afzonderlijk verkocht. De kopers van deze complexen zijn particuliere beleggers.
Lees meer...
6 augustus 2014
Het betreft twee appartementencomplexen met in totaal 36 woningen. De woningen, gebouwd in 2004, liggen in Berkel en Rodenrijs in de wijk Meerpolder en beschikken over 24 overdekte parkeerplaatsen en een eigen parkeerterrein. Koper is Looije Properties. Capital Value verkocht de woningen namens een pensioenfonds.
Lees meer...
24 juli 2014
Op 24 juli 2014 zetten Vestia en de Duitse woninginvesteerder PATRIZIA hun handtekening onder een koopovereenkomst van de portefeuille van circa 5.500 woningen. De verkoopprijs bedraagt EUR 577 miljoen. De overeenkomst is gesloten onder voorwaarde van goedkeuring door het Ministerie van BZK, het WSW en de toezichthouders.
Lees meer...
23 juli 2014
Op 2 en 3 oktober a.s. vindt het Nationaal Symposium Woningcorporaties plaats in Nieuwegein. Tijdens dit symposium wordt u geïnformeerd over cruciale ontwikkelingen in de corporatiesector. Capital Value verzorgt in de middag een sessie over de (on)mogelijkheden van complexgewijze verkoop van corporatiewoningen. 
Lees meer...
16 juli 2014
Staedion heeft het appartementencomplex Europaschool in Wassenaar verkocht. Het historische schoolgebouw is in 2010 volledig gerenoveerd en bestaat uit 13 appartementen en 21 parkeerplaatsen op eigen terrein. Staedion verkocht het complex aan een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens Staedion.
Lees meer...
14 juli 2014
Jaarlijks organiseert Capital Value een Vastgoed Spinning Marathon voor het goede doel. De opbrengsten gaan volledig naar Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders en kinderen in Nepal. Dit jaar vindt de spinning marathon plaats op woensdag 10 september. Het aantal plaatsen is beperkt. Wilt u meedoen? Klik hier voor meer informatie of meld u aan via info@capitalvalue.nl .
Lees meer...
2 juli 2014
Op 2 juli jl. is Capital Value in opdracht van Wooninvesteringsfonds (WIF Lent B.V.) gestart met de verkoop van een woningportefeuille van ca. 305 woningen te Lent (Gemeente Nijmegen). De woningen zijn verdeeld over vijf complexen.
Lees meer...
7 december 2015
Op 2 december 2015 meldt RICS Nederland met trots de benoeming van 43 nieuwe leden tot Qualified Member van de Royal Institution of Chartered Surveyors. Een van de nieuwe leden is onze vastgoedadviseur Jens van Hasenbroek. Wij feliciteren hem van harte met het behalen van deze mooie titel.
Lees meer...
7 december 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met woningcorporatie Poort6 over de aankoop van in totaal 29 nieuwbouwwoningen in de gemeente Gorinchem. Met de bouw van de woningen zal nog in december worden gestart en de woningen worden naar verwachting medio 2016 opgeleverd. Delta Lloyd werd bij het proces begeleid door Capital Value in collegiale samenwerking met  DTZ Zadelhoff.
Lees meer...
3 december 2015
Woningcorporatie Woonkracht10 heeft vier complexen met in totaal 56 appartementen verkocht in Alblasserdam en Zwijndrecht. De twee kopers zijn twee particuliere beleggers. Capital Value begeleidde Woonkracht10 bij de verkoop. Het Ministerie heeft goedkeuring gegeven voor de verkoop.
Lees meer...
23 november 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met GREEN over de aankoop van een portefeuille van 183 woningen verspreid over meerdere complexen in Nederland. Het betreft een relatief nieuwe portefeuille met bouwjaren variërend van 2007-2011. Een belangrijk deel van de portefeuille betreft de woontoren in Capelle aan den IJssel van 85 woningen. Daarnaast betreft het appartementen in Den...
Lees meer...
22 oktober 2015
Elk jaar reikt Het Financieele Dagblad prijzen uit aan de snelstgroeiende bedrijven van Nederland: de FD Gazellen. Zojuist is bekend geworden dat Capital Value zich officieel FD Gazelle 2015 mag noemen én genomineerd is voor de Gouden Gazelle! Wij zijn trots op het resultaat en danken al onze opdrachtgevers en relaties voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld.  
Lees meer...
12 oktober 2015
Capital Value is op zoek naar twee stagiair(e)s om te ondersteunen bij onderzoek naar ontwikkelingen op de woningbeleggingsmarkt. Wil jij werken in het grootste woningbeleggingsteam van Nederland en een bijdrage leveren aan professionalisering en transparantie in de markt? Bekijk onze vacatures en reageer snel.
Lees meer...
1 oktober 2015
Woningcorporatie Stichting Thuisvester start met de verkoop van een woningportefeuille bestaande uit 7 complexen met in totaal 178 woningen met parkeerplaatsen en 2 commerciële ruimten. De woningen liggen in Baarle-Nassau, Dordrecht, Hoeven, Oudenbosch en Kats. De verkoop is vandaag openbaar aangekondigd in Het Financieele Dagblad. Capital Value zal Thuisvester begeleiden bij het verkoopproces. 
Lees meer...
30 september 2015
Op woensdag 30 september jl. vond de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon plaats. De spinning marathon, een initiatief van Capital Value, bracht in totaal € 10.000,- op voor het goede doel. Er fietsten ca. 100 deelnemers uit de vastgoedbranche mee. De opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders met kinderen in Nepal.  
Lees meer...
14 september 2015
Capital Value is vandaag gestart met de verkoop van een woningportefeuille van Servatius in Maastricht en omgeving. De portefeuille bestaat in totaal uit ca. 129 woningen verspreid over 9 complexen. De verkoop is openbaar aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad. Meer informatie over de complexen vindt u op Corporatiemarkt.com. Voor vragen over de portefeuille kunt u...
Lees meer...
8 september 2015
Naar aanleiding van de publicatie in het FD over de rol van gemeenten bij de realisatie van middeldure huurwoningen werd Marijn Snijders door BNR geinterviewd over dit onderwerp. U kunt het interview  hier  beluisteren.
Lees meer...
8 september 2015
Het Financieele Dagblad publiceert vandaag over het oplopend tekort aan middeldure huurwoningen en de rol van de gemeenten hierin. 'Gemeenten belemmeren de bouw van middeldure huurwoningen', aldus het FD. Verschillende specialisten, waaronder Capital Value, geven in het artikel hun visie op deze problematiek. Het artikel bevestigt de door Capital Value in februari gepubliceerde resultaten van...
Lees meer...
7 september 2015
Delta Lloyd Vastgoed en Bouwbedrijf Noordersluis hebben een koopovereenkomst gesloten voor 54 nieuw te bouwen appartementen aan de Brinklaan in Bussum. Het betreft drie woongebouwen met ieder 18 appartementen. De woningen worden turnkey opgeleverd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Capital Value in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.
Lees meer...
1 september 2015
Woningcorporatie Viveste heeft in totaal 101 woningen in Houten verkocht aan een particuliere belegger. Het betreft 81 eengezinswoningen en 20 meergezinswoningen in de buurten Weiden, Velden en Sloten. Capital Value adviseerde Viveste bij de transactie en begeleidde de verkoopprocedure. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur. 
Lees meer...
25 augustus 2015
Change= is gestart met de uitrol van een uniek woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, een  doelgroep die te kampen heeft met een oplopend tekort aan sociale huurwoningen. Op 21 augustus 2015 is de bouw gestart van de eerste woontoren van circa 500 appartementen aan het August Allebéplein in Amsterdam. Dit gebouw is de eerste in...
Lees meer...
19 augustus 2015
Capital Value ondersteunt diverse projecten in het buitenland. Zo organiseren wij jaarlijks een Vastgoed Spinning Marathon waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan Kiran Namaste. Ook steunen wij een aantal kleinere projecten. Een daarvan is een project in Zambia van Activity International waar Lune Kuiperi een paar maanden als vrijwilligster aan de slag ging. 
Lees meer...
14 juli 2015
Het transport van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds (WIF) naar de Britse vastgoedbelegger Round Hill heeft dinsdag 14 juli plaatsgevonden. Hiermee wordt een verkoopproces afgerond dat iets meer dan een jaar heeft geduurd. Het betreft 3.800 woningen die voor ruim 355 miljoen euro van eigenaar verwisselen. De verkoop werd aan de kant van het WIF begeleid door Capital Value, Van...
Lees meer...
13 juli 2015
Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus heeft een omvangrijke woningportefeuille verkocht bestaande uit 9 complexen met in totaal 227 woningen. De woningen liggen verspreid over Nederland in onder meer Raalte, Nijmegen, Breda, Bergeijk en Kampen. De koper is een Nederlandse particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De juridische begeleiding...
Lees meer...
8 juli 2015
Onder begeleiding van Capital Value heeft Dudok Wonen overeenstemming bereikt over de verkoop van een nieuwbouwontwikkeling in Hilversum. Het project met de naam 'Kop van Hilversum' omvat een perceel grond met een bouwplan voor de realisatie van 52 appartementen alsmede ca. 300 m² commerciële ruimte en 80 parkeerplaatsen. Koper is Novaform Vastgoedontwikkelaars, gespecialiseerd in het...
Lees meer...
1 juli 2015
Het Wooninvesteringsfonds, Round Hill, zes gemeenten, drie woningcorporaties en de Woonbond hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds aan Round Hill. Het betreft de partijen die bezwaar hadden gemaakt tegen de verkoop. De betrokkenen hebben besloten om niet in beroep te gaan tegen het besluit van de Minister om goedkeuring aan de...
Lees meer...
19 mei 2015
Naar aanleiding van het door Capital Value gepubliceerde onderzoeksrapport ‘De woning(beleggings)markt in beeld’ organiseerde PropertyNL op 19 mei jl. een briefing over het beschikbare kapitaal voor de woningbeleggingsmarkt in 2015. De centrale vraag tijdens ‘Het congres van 5 miljard euro’ was of het volume van 5 miljard euro ook daadwerkelijk behaald zal gaan...
Lees meer...
24 april 2015
In de Top 101 Makelaars van PropertyNL staat Capital Value in het segment woningbeleggingen ook dit jaar weer op een eerste positie. De nummer 1 positie werd behaald door de succesvolle begeleiding van een groot aantal transacties voor zowel pensioenfondsen als woningcorporaties. Capital Value speelt als nichespeler op de woningbeleggingsmarkt een bijzondere rol, aldus de redactie. 
Lees meer...
23 april 2015
De inschrijving voor de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon van Capital Value is geopend. Op woensdag 30 september 2015 zal een groot aantal deelnemers uit de vastgoedbranche weer meefietsen om geld bijeen te brengen voor Kiran Namaste, een stichting voor alleenstaande moeders en kinderen in Nepal. 
Lees meer...
20 april 2015
In de april editie plaatste het toonaangevende blad Vastgoedmarkt een interview met Kees van Harten, directeur Capital Value. Aanleiding was het grote aantal transacties in woningbeleggingen dat Capital Value in 2014 begeleidde. U kunt het artikel hier bekijken (pdf formaat)
Lees meer...
9 april 2015
Woningcorporatie Mooiland is sinds kort de trotse nieuwe eigenaar van 293 bestaande woningen in Lent, gemeente Nijmegen. Mooiland kocht hiermee de portefeuille WIF Lent B.V. van het Wooninvesteringsfonds. Op 17 maart vond de officiële overdracht plaats. Capital Value begeleidde de transactie namens het Wooninvesteringsfonds.  
Lees meer...
3 maart 2015
Londen, 3 maart 2015 – De interesse van internationale beleggers in Nederlandse huurwoningen is sterk toegenomen. Voor 2015 geven beleggers uit het buitenland aan bijna 3 miljard euro beschikbaar te hebben voor investeringen in Nederlandse huurwoningen. In 2014 werd door buitenlandse beleggers reeds een totaalbedrag van 1,5 miljard euro geïnvesteerd in huurwoningen in Nederland, wat neerkomt...
Lees meer...
19 februari 2015
Vandaag zijn de nominaties voor de Vastgoedmarkt Award 2014-2015 bekendgemaakt. Kees van Harten is een van de genomineerden in de race om deze mooie award in de wacht te slepen. Wilt u zijn nominatie ondersteunen? Breng uw stem uit via de site van Vastgoedmarkt . 
Lees meer...
17 februari 2015
Het jaarlijkse onderzoeksrapport van Capital Value 'De woningbeleggingsmarkt in beeld 2015' heeft ook de Tweede Kamer bereikt. Uit het onderzoek blijkt dat een deel van het beschikbare kapitaal van beleggers voor investeringen in huurwoningen in 2014 niet is geïnvesteerd vanwege gebrek aan voldoende aanbod. Kamerleden Monasch (PvdA) en van der Linde (VVD) hebben de Minister om een nadere...
Lees meer...
10 februari 2015
Op maandag 9 februari jl. vond de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht met als thema: 'Ontmoeting tussen beleggers en corporaties'. Naast presentaties van onder meer Marien de Langen (bestuursvoorzitter Stadgenoot), Kirk Lindstrom (managing director Round Hill Capital) en een interview met René Hogenboom (algemeen directeur Altera Vastgoed)...
Lees meer...
9 februari 2015
Er is een recordvolume aan kapitaal beschikbaar, de rente is laag én er is een grote vraag van huurders naar (middeldure) huurwoningen. Toch lukt het niet om de komende jaren voldoende aanbod te creëren op de huurwoningmarkt. Onderzoek van Capital Value, uitgevoerd in samenwerking met ABF Research, toont aan dat de tijd van lange wachtlijsten nog niet voorbij is. Nederland zal de...
Lees meer...
20 januari 2015
Op 22 april a.s. vindt de Woningcorporatie Dag plaats op Nyenrode in Breukelen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door IVVD, Building Business en Vastgoedjournaal. In de ochtend zal Capital Value een Investment briefing verzorgen. Tijdens deze sessie wordt ingegaan op asset management, complexgewijs verkopen en financiering van corporatiewoningen. Meer informatie en een mogelijkheid tot...
Lees meer...
16 januari 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft een woningportefeuille van ruim 500 woningen verkocht. Het betreft in totaal 85 eengezinswoningen en 422 meergezinswoningen in Bergen op Zoom, Geldrop, Haarlem en Voorschoten. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Delta Lloyd Vastgoed bij de verkoop. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.
Lees meer...
5 januari 2015
Servatius heeft opnieuw een portefeuille woningen verkocht. Het betreft in totaal 350 eengezinswoningen in Maastricht en omgeving. De portefeuille is gekocht door LaSalle Investment Management GmbH uit München. Capital Value begeleidde Servatius bij de verkoop. De koper werd begeleid door Fakton Capital en juridisch bijgestaan door Allen & Overy, de verkoper door Loyens & Loeff. Het...
Lees meer...
18 december 2014
Buitenlandse beleggers hebben in 2014 voor ruim 1,5 miljard euro geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen. Tot nu toe werden in ca. 10 transacties in totaal circa 14.300 huurwoningen verkocht aan buitenlandse investeerders. Hiervan behoorde circa 52% van de woningen tot het gereguleerde segment. Naar verwachting worden op korte termijn aanvullende transacties bekendgemaakt.
Lees meer...
12 december 2014
De Europese vastgoedinvesteerder en vermogensbeheerder Round Hill Capital ("Round Hill") en Propertize B.V. ("Propertize") maakten vandaag bekend een koopovereenkomst te hebben gesloten voor de Woningportefeuille NL Divers B.V. (WNL), een portefeuille met 976 woningen (totaal ca. 71.300 m2). De koopsom is circa 89 miljoen euro. Capital Value adviseerde Propertize bij de transactie.
Lees meer...
3 december 2014
Capital Value organiseerde op 27 november jl. een relatiediner voor de Nederlandse woningbelegger. Aan het diner werd een goed doel gekoppeld, de Daniel den Hoed Stichting van het Erasmus Medisch Centrum. De opbrengst voor het goede doel heeft al onze verwachtingen overtroffen. In totaal is er door de aanwezigen voor 6.000 euro gedoneerd, een fantastisch bedrag voor de Daniel den Hoed...
Lees meer...
28 november 2014
Round Hill Capital neemt 3.786 woningen van het Wooninvesteringsfonds over met een verkoopprijs van EUR 365 miljoen. Het Wooninvesteringsfonds is in 2005 opgericht met als doel woningen van corporaties aan te kopen en vervolgens later te verkopen. In die tijd konden corporaties alleen op deze omslachtige wijze hun woningen verkopen. Door gewijzigde wet en regelgeving hebben corporaties...
Lees meer...
26 november 2014
In de november editie van Corporatiegids Magazine vertelt Woningstichting Servatius over complexgewijs verkopen. René Clement, directeur vastgoed: "Door complexgewijze verkoop kunnen wij onze streefportefeuille versneld realiseren". Lees het artikel.  
Lees meer...
20 november 2014
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar opdrachtgevers een portefeuille van 187 woningen verkocht. Het betreft een- en meergezinswoningen in het oosten van Nederland in de plaatsen Borne, Hoogezand, Huissen, Wierden en Wijchen. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. ABC Capital trad op voor de koper.
Lees meer...
3 november 2014
Na de succesvolle verkoop van 74 eengezinswoningen in Houten vorig jaar (de eerste verkoop van corporatiewoningen onder de nieuwe regelgeving) wil Viveste nogmaals een groep woningen verkopen. Het betreft in totaal 102 een- en meergezinswoningen in Houten (in de buurten Weiden, Velden en Sloten). Capital Value begeleidt het verkoopproces. 
Lees meer...
15 oktober 2014
Capital Value investeert in de kennis bij corporaties over de mogelijkheden van complexgewijze verkoop door het periodiek aanbieden van workshops over dit onderwerp. De workshops worden op kantoor van Capital Value gegeven of op aanvraag in-house bij de corporatie. Vandaag was het de 10e keer dat de workshop werd gegeven.
Lees meer...
14 oktober 2014
Het Bouwinvest Residential Fund heeft 94 eengezinswoningen in Assen verkocht. Het betreft woningen uit het sociale huursegment in de wijk Peelo. De kopers zijn particuliere beleggers. Capital Value adviseerde Bouwinvest bij de verkoop. De Brauw Blackstone Westbroek N.V. trad op als juridisch adviseur.  
Lees meer...
2 oktober 2014
CBRE Global Investors heeft een woningcomplex in Breda verkocht. Het betreft een complex met 60 appartementen in de wijk Ruitersbos. Koper is een lokale particuliere belegger. Capital Value begeleidde CBRE GI bij de verkoop. De koper werd geadviseerd door JLL. De transactie werd begeleid door E&L Notarissen. 
Lees meer...
15 september 2014
Duitse banken willen voor honderden miljoenen Nederlandse huurwoningen financieren. Dat blijkt uit onderzoek van Capital Value onder de 40 grootste Duitse banken. De helft van de banken geeft aan de komende jaren meer budget vrij te maken voor het financieren van Nederlandse woningbeleggingen. Stabiele huurprijzen en aantrekkelijke rendementen worden als hoofdredenen genoemd. Daarnaast spelen...
Lees meer...
10 september 2014
Op woensdag 10 september jl. vond de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon plaats. De spinning marathon, een initiatief van Capital Value, bracht in totaal € 10.000,- op voor het goede doel. Er fietsten ca. 100 deelnemers uit de vastgoedbranche mee. De opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders met kinderen in Nepal.  
Lees meer...
9 september 2014
Bron: Vastgoedjournaal . Niet eerder is het beleggen in huurwoningen zo in trek geraakt als in de afgelopen paar jaar. Steeds meer particuliere, institutionele en buitenlandse beleggers verdiepen zich in het aanbod van woningcorporaties die veel te verkopen hebben. Vastgoedjournaal sprak hierover met Marijn Snijders van woningbeleggingsadviseur Capital Value die honderden miljoenen per jaar...
Lees meer...
2 september 2014
Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund heeft drie complexen met in totaal 129 woningen verkocht. Het betreft 28 eengezinswoningen in Heerenveen, 44 eengezinswoningen in Oss en 57 eengezinswoningen in Hendrik-Ido-Ambacht. De complexen zijn afzonderlijk verkocht. De kopers van deze complexen zijn particuliere beleggers.
Lees meer...
6 augustus 2014
Het betreft twee appartementencomplexen met in totaal 36 woningen. De woningen, gebouwd in 2004, liggen in Berkel en Rodenrijs in de wijk Meerpolder en beschikken over 24 overdekte parkeerplaatsen en een eigen parkeerterrein. Koper is Looije Properties. Capital Value verkocht de woningen namens een pensioenfonds.
Lees meer...
24 juli 2014
Op 24 juli 2014 zetten Vestia en de Duitse woninginvesteerder PATRIZIA hun handtekening onder een koopovereenkomst van de portefeuille van circa 5.500 woningen. De verkoopprijs bedraagt EUR 577 miljoen. De overeenkomst is gesloten onder voorwaarde van goedkeuring door het Ministerie van BZK, het WSW en de toezichthouders.
Lees meer...
23 juli 2014
Op 2 en 3 oktober a.s. vindt het Nationaal Symposium Woningcorporaties plaats in Nieuwegein. Tijdens dit symposium wordt u geïnformeerd over cruciale ontwikkelingen in de corporatiesector. Capital Value verzorgt in de middag een sessie over de (on)mogelijkheden van complexgewijze verkoop van corporatiewoningen. 
Lees meer...
16 juli 2014
Staedion heeft het appartementencomplex Europaschool in Wassenaar verkocht. Het historische schoolgebouw is in 2010 volledig gerenoveerd en bestaat uit 13 appartementen en 21 parkeerplaatsen op eigen terrein. Staedion verkocht het complex aan een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens Staedion.
Lees meer...
14 juli 2014
Jaarlijks organiseert Capital Value een Vastgoed Spinning Marathon voor het goede doel. De opbrengsten gaan volledig naar Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders en kinderen in Nepal. Dit jaar vindt de spinning marathon plaats op woensdag 10 september. Het aantal plaatsen is beperkt. Wilt u meedoen? Klik hier voor meer informatie of meld u aan via info@capitalvalue.nl .
Lees meer...
2 juli 2014
Op 2 juli jl. is Capital Value in opdracht van Wooninvesteringsfonds (WIF Lent B.V.) gestart met de verkoop van een woningportefeuille van ca. 305 woningen te Lent (Gemeente Nijmegen). De woningen zijn verdeeld over vijf complexen.
Lees meer...
7 december 2015
Op 2 december 2015 meldt RICS Nederland met trots de benoeming van 43 nieuwe leden tot Qualified Member van de Royal Institution of Chartered Surveyors. Een van de nieuwe leden is onze vastgoedadviseur Jens van Hasenbroek. Wij feliciteren hem van harte met het behalen van deze mooie titel.
Lees meer...
22 oktober 2015
Elk jaar reikt Het Financieele Dagblad prijzen uit aan de snelstgroeiende bedrijven van Nederland: de FD Gazellen. Zojuist is bekend geworden dat Capital Value zich officieel FD Gazelle 2015 mag noemen én genomineerd is voor de Gouden Gazelle! Wij zijn trots op het resultaat en danken al onze opdrachtgevers en relaties voor het vertrouwen dat zij in ons hebben gesteld.  
Lees meer...
14 september 2015
Capital Value is vandaag gestart met de verkoop van een woningportefeuille van Servatius in Maastricht en omgeving. De portefeuille bestaat in totaal uit ca. 129 woningen verspreid over 9 complexen. De verkoop is openbaar aangekondigd via een advertentie in Het Financieele Dagblad. Meer informatie over de complexen vindt u op Corporatiemarkt.com. Voor vragen over de portefeuille kunt u...
Lees meer...
1 september 2015
Woningcorporatie Viveste heeft in totaal 101 woningen in Houten verkocht aan een particuliere belegger. Het betreft 81 eengezinswoningen en 20 meergezinswoningen in de buurten Weiden, Velden en Sloten. Capital Value adviseerde Viveste bij de transactie en begeleidde de verkoopprocedure. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur. 
Lees meer...
13 juli 2015
Stichting Pensioenfonds voor de Architectenbureaus heeft een omvangrijke woningportefeuille verkocht bestaande uit 9 complexen met in totaal 227 woningen. De woningen liggen verspreid over Nederland in onder meer Raalte, Nijmegen, Breda, Bergeijk en Kampen. De koper is een Nederlandse particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens het pensioenfonds. De juridische begeleiding...
Lees meer...
24 april 2015
In de Top 101 Makelaars van PropertyNL staat Capital Value in het segment woningbeleggingen ook dit jaar weer op een eerste positie. De nummer 1 positie werd behaald door de succesvolle begeleiding van een groot aantal transacties voor zowel pensioenfondsen als woningcorporaties. Capital Value speelt als nichespeler op de woningbeleggingsmarkt een bijzondere rol, aldus de redactie. 
Lees meer...
3 maart 2015
Londen, 3 maart 2015 – De interesse van internationale beleggers in Nederlandse huurwoningen is sterk toegenomen. Voor 2015 geven beleggers uit het buitenland aan bijna 3 miljard euro beschikbaar te hebben voor investeringen in Nederlandse huurwoningen. In 2014 werd door buitenlandse beleggers reeds een totaalbedrag van 1,5 miljard euro geïnvesteerd in huurwoningen in Nederland, wat neerkomt...
Lees meer...
9 februari 2015
Er is een recordvolume aan kapitaal beschikbaar, de rente is laag én er is een grote vraag van huurders naar (middeldure) huurwoningen. Toch lukt het niet om de komende jaren voldoende aanbod te creëren op de huurwoningmarkt. Onderzoek van Capital Value, uitgevoerd in samenwerking met ABF Research, toont aan dat de tijd van lange wachtlijsten nog niet voorbij is. Nederland zal de...
Lees meer...
18 december 2014
Buitenlandse beleggers hebben in 2014 voor ruim 1,5 miljard euro geïnvesteerd in Nederlandse huurwoningen. Tot nu toe werden in ca. 10 transacties in totaal circa 14.300 huurwoningen verkocht aan buitenlandse investeerders. Hiervan behoorde circa 52% van de woningen tot het gereguleerde segment. Naar verwachting worden op korte termijn aanvullende transacties bekendgemaakt.
Lees meer...
26 november 2014
In de november editie van Corporatiegids Magazine vertelt Woningstichting Servatius over complexgewijs verkopen. René Clement, directeur vastgoed: "Door complexgewijze verkoop kunnen wij onze streefportefeuille versneld realiseren". Lees het artikel.  
Lees meer...
14 oktober 2014
Het Bouwinvest Residential Fund heeft 94 eengezinswoningen in Assen verkocht. Het betreft woningen uit het sociale huursegment in de wijk Peelo. De kopers zijn particuliere beleggers. Capital Value adviseerde Bouwinvest bij de verkoop. De Brauw Blackstone Westbroek N.V. trad op als juridisch adviseur.  
Lees meer...
9 september 2014
Bron: Vastgoedjournaal . Niet eerder is het beleggen in huurwoningen zo in trek geraakt als in de afgelopen paar jaar. Steeds meer particuliere, institutionele en buitenlandse beleggers verdiepen zich in het aanbod van woningcorporaties die veel te verkopen hebben. Vastgoedjournaal sprak hierover met Marijn Snijders van woningbeleggingsadviseur Capital Value die honderden miljoenen per jaar...
Lees meer...
23 juli 2014
Op 2 en 3 oktober a.s. vindt het Nationaal Symposium Woningcorporaties plaats in Nieuwegein. Tijdens dit symposium wordt u geïnformeerd over cruciale ontwikkelingen in de corporatiesector. Capital Value verzorgt in de middag een sessie over de (on)mogelijkheden van complexgewijze verkoop van corporatiewoningen. 
Lees meer...
7 december 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met woningcorporatie Poort6 over de aankoop van in totaal 29 nieuwbouwwoningen in de gemeente Gorinchem. Met de bouw van de woningen zal nog in december worden gestart en de woningen worden naar verwachting medio 2016 opgeleverd. Delta Lloyd werd bij het proces begeleid door Capital Value in collegiale samenwerking met  DTZ Zadelhoff.
Lees meer...
12 oktober 2015
Capital Value is op zoek naar twee stagiair(e)s om te ondersteunen bij onderzoek naar ontwikkelingen op de woningbeleggingsmarkt. Wil jij werken in het grootste woningbeleggingsteam van Nederland en een bijdrage leveren aan professionalisering en transparantie in de markt? Bekijk onze vacatures en reageer snel.
Lees meer...
8 september 2015
Naar aanleiding van de publicatie in het FD over de rol van gemeenten bij de realisatie van middeldure huurwoningen werd Marijn Snijders door BNR geinterviewd over dit onderwerp. U kunt het interview  hier  beluisteren.
Lees meer...
25 augustus 2015
Change= is gestart met de uitrol van een uniek woonconcept voor werkende jongeren in de leeftijd van 18 tot 30 jaar in stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, een  doelgroep die te kampen heeft met een oplopend tekort aan sociale huurwoningen. Op 21 augustus 2015 is de bouw gestart van de eerste woontoren van circa 500 appartementen aan het August Allebéplein in Amsterdam. Dit gebouw is de eerste in...
Lees meer...
8 juli 2015
Onder begeleiding van Capital Value heeft Dudok Wonen overeenstemming bereikt over de verkoop van een nieuwbouwontwikkeling in Hilversum. Het project met de naam 'Kop van Hilversum' omvat een perceel grond met een bouwplan voor de realisatie van 52 appartementen alsmede ca. 300 m² commerciële ruimte en 80 parkeerplaatsen. Koper is Novaform Vastgoedontwikkelaars, gespecialiseerd in het...
Lees meer...
23 april 2015
De inschrijving voor de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon van Capital Value is geopend. Op woensdag 30 september 2015 zal een groot aantal deelnemers uit de vastgoedbranche weer meefietsen om geld bijeen te brengen voor Kiran Namaste, een stichting voor alleenstaande moeders en kinderen in Nepal. 
Lees meer...
19 februari 2015
Vandaag zijn de nominaties voor de Vastgoedmarkt Award 2014-2015 bekendgemaakt. Kees van Harten is een van de genomineerden in de race om deze mooie award in de wacht te slepen. Wilt u zijn nominatie ondersteunen? Breng uw stem uit via de site van Vastgoedmarkt . 
Lees meer...
20 januari 2015
Op 22 april a.s. vindt de Woningcorporatie Dag plaats op Nyenrode in Breukelen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door IVVD, Building Business en Vastgoedjournaal. In de ochtend zal Capital Value een Investment briefing verzorgen. Tijdens deze sessie wordt ingegaan op asset management, complexgewijs verkopen en financiering van corporatiewoningen. Meer informatie en een mogelijkheid tot...
Lees meer...
12 december 2014
De Europese vastgoedinvesteerder en vermogensbeheerder Round Hill Capital ("Round Hill") en Propertize B.V. ("Propertize") maakten vandaag bekend een koopovereenkomst te hebben gesloten voor de Woningportefeuille NL Divers B.V. (WNL), een portefeuille met 976 woningen (totaal ca. 71.300 m2). De koopsom is circa 89 miljoen euro. Capital Value adviseerde Propertize bij de transactie.
Lees meer...
20 november 2014
Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft namens één van haar opdrachtgevers een portefeuille van 187 woningen verkocht. Het betreft een- en meergezinswoningen in het oosten van Nederland in de plaatsen Borne, Hoogezand, Huissen, Wierden en Wijchen. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Syntrus Achmea bij de verkoop. ABC Capital trad op voor de koper.
Lees meer...
2 oktober 2014
CBRE Global Investors heeft een woningcomplex in Breda verkocht. Het betreft een complex met 60 appartementen in de wijk Ruitersbos. Koper is een lokale particuliere belegger. Capital Value begeleidde CBRE GI bij de verkoop. De koper werd geadviseerd door JLL. De transactie werd begeleid door E&L Notarissen. 
Lees meer...
2 september 2014
Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund heeft drie complexen met in totaal 129 woningen verkocht. Het betreft 28 eengezinswoningen in Heerenveen, 44 eengezinswoningen in Oss en 57 eengezinswoningen in Hendrik-Ido-Ambacht. De complexen zijn afzonderlijk verkocht. De kopers van deze complexen zijn particuliere beleggers.
Lees meer...
16 juli 2014
Staedion heeft het appartementencomplex Europaschool in Wassenaar verkocht. Het historische schoolgebouw is in 2010 volledig gerenoveerd en bestaat uit 13 appartementen en 21 parkeerplaatsen op eigen terrein. Staedion verkocht het complex aan een particuliere belegger. Capital Value begeleidde de verkoop namens Staedion.
Lees meer...
3 december 2015
Woningcorporatie Woonkracht10 heeft vier complexen met in totaal 56 appartementen verkocht in Alblasserdam en Zwijndrecht. De twee kopers zijn twee particuliere beleggers. Capital Value begeleidde Woonkracht10 bij de verkoop. Het Ministerie heeft goedkeuring gegeven voor de verkoop.
Lees meer...
1 oktober 2015
Woningcorporatie Stichting Thuisvester start met de verkoop van een woningportefeuille bestaande uit 7 complexen met in totaal 178 woningen met parkeerplaatsen en 2 commerciële ruimten. De woningen liggen in Baarle-Nassau, Dordrecht, Hoeven, Oudenbosch en Kats. De verkoop is vandaag openbaar aangekondigd in Het Financieele Dagblad. Capital Value zal Thuisvester begeleiden bij het verkoopproces. 
Lees meer...
8 september 2015
Het Financieele Dagblad publiceert vandaag over het oplopend tekort aan middeldure huurwoningen en de rol van de gemeenten hierin. 'Gemeenten belemmeren de bouw van middeldure huurwoningen', aldus het FD. Verschillende specialisten, waaronder Capital Value, geven in het artikel hun visie op deze problematiek. Het artikel bevestigt de door Capital Value in februari gepubliceerde resultaten van...
Lees meer...
19 augustus 2015
Capital Value ondersteunt diverse projecten in het buitenland. Zo organiseren wij jaarlijks een Vastgoed Spinning Marathon waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen aan Kiran Namaste. Ook steunen wij een aantal kleinere projecten. Een daarvan is een project in Zambia van Activity International waar Lune Kuiperi een paar maanden als vrijwilligster aan de slag ging. 
Lees meer...
1 juli 2015
Het Wooninvesteringsfonds, Round Hill, zes gemeenten, drie woningcorporaties en de Woonbond hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds aan Round Hill. Het betreft de partijen die bezwaar hadden gemaakt tegen de verkoop. De betrokkenen hebben besloten om niet in beroep te gaan tegen het besluit van de Minister om goedkeuring aan de...
Lees meer...
20 april 2015
In de april editie plaatste het toonaangevende blad Vastgoedmarkt een interview met Kees van Harten, directeur Capital Value. Aanleiding was het grote aantal transacties in woningbeleggingen dat Capital Value in 2014 begeleidde. U kunt het artikel hier bekijken (pdf formaat)
Lees meer...
17 februari 2015
Het jaarlijkse onderzoeksrapport van Capital Value 'De woningbeleggingsmarkt in beeld 2015' heeft ook de Tweede Kamer bereikt. Uit het onderzoek blijkt dat een deel van het beschikbare kapitaal van beleggers voor investeringen in huurwoningen in 2014 niet is geïnvesteerd vanwege gebrek aan voldoende aanbod. Kamerleden Monasch (PvdA) en van der Linde (VVD) hebben de Minister om een nadere...
Lees meer...
16 januari 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft een woningportefeuille van ruim 500 woningen verkocht. Het betreft in totaal 85 eengezinswoningen en 422 meergezinswoningen in Bergen op Zoom, Geldrop, Haarlem en Voorschoten. De koper is een particuliere belegger. Capital Value begeleidde Delta Lloyd Vastgoed bij de verkoop. Loyens & Loeff trad op als juridisch adviseur.
Lees meer...
3 december 2014
Capital Value organiseerde op 27 november jl. een relatiediner voor de Nederlandse woningbelegger. Aan het diner werd een goed doel gekoppeld, de Daniel den Hoed Stichting van het Erasmus Medisch Centrum. De opbrengst voor het goede doel heeft al onze verwachtingen overtroffen. In totaal is er door de aanwezigen voor 6.000 euro gedoneerd, een fantastisch bedrag voor de Daniel den Hoed...
Lees meer...
3 november 2014
Na de succesvolle verkoop van 74 eengezinswoningen in Houten vorig jaar (de eerste verkoop van corporatiewoningen onder de nieuwe regelgeving) wil Viveste nogmaals een groep woningen verkopen. Het betreft in totaal 102 een- en meergezinswoningen in Houten (in de buurten Weiden, Velden en Sloten). Capital Value begeleidt het verkoopproces. 
Lees meer...
15 september 2014
Duitse banken willen voor honderden miljoenen Nederlandse huurwoningen financieren. Dat blijkt uit onderzoek van Capital Value onder de 40 grootste Duitse banken. De helft van de banken geeft aan de komende jaren meer budget vrij te maken voor het financieren van Nederlandse woningbeleggingen. Stabiele huurprijzen en aantrekkelijke rendementen worden als hoofdredenen genoemd. Daarnaast spelen...
Lees meer...
6 augustus 2014
Het betreft twee appartementencomplexen met in totaal 36 woningen. De woningen, gebouwd in 2004, liggen in Berkel en Rodenrijs in de wijk Meerpolder en beschikken over 24 overdekte parkeerplaatsen en een eigen parkeerterrein. Koper is Looije Properties. Capital Value verkocht de woningen namens een pensioenfonds.
Lees meer...
14 juli 2014
Jaarlijks organiseert Capital Value een Vastgoed Spinning Marathon voor het goede doel. De opbrengsten gaan volledig naar Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders en kinderen in Nepal. Dit jaar vindt de spinning marathon plaats op woensdag 10 september. Het aantal plaatsen is beperkt. Wilt u meedoen? Klik hier voor meer informatie of meld u aan via info@capitalvalue.nl .
Lees meer...
23 november 2015
Delta Lloyd Vastgoed heeft overeenstemming bereikt met GREEN over de aankoop van een portefeuille van 183 woningen verspreid over meerdere complexen in Nederland. Het betreft een relatief nieuwe portefeuille met bouwjaren variërend van 2007-2011. Een belangrijk deel van de portefeuille betreft de woontoren in Capelle aan den IJssel van 85 woningen. Daarnaast betreft het appartementen in Den...
Lees meer...
30 september 2015
Op woensdag 30 september jl. vond de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon plaats. De spinning marathon, een initiatief van Capital Value, bracht in totaal € 10.000,- op voor het goede doel. Er fietsten ca. 100 deelnemers uit de vastgoedbranche mee. De opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders met kinderen in Nepal.  
Lees meer...
7 september 2015
Delta Lloyd Vastgoed en Bouwbedrijf Noordersluis hebben een koopovereenkomst gesloten voor 54 nieuw te bouwen appartementen aan de Brinklaan in Bussum. Het betreft drie woongebouwen met ieder 18 appartementen. De woningen worden turnkey opgeleverd. Delta Lloyd werd bij de aankoop geadviseerd door Capital Value in collegiale samenwerking met DTZ Zadelhoff.
Lees meer...
14 juli 2015
Het transport van de woningportefeuille van het Wooninvesteringsfonds (WIF) naar de Britse vastgoedbelegger Round Hill heeft dinsdag 14 juli plaatsgevonden. Hiermee wordt een verkoopproces afgerond dat iets meer dan een jaar heeft geduurd. Het betreft 3.800 woningen die voor ruim 355 miljoen euro van eigenaar verwisselen. De verkoop werd aan de kant van het WIF begeleid door Capital Value, Van...
Lees meer...
19 mei 2015
Naar aanleiding van het door Capital Value gepubliceerde onderzoeksrapport ‘De woning(beleggings)markt in beeld’ organiseerde PropertyNL op 19 mei jl. een briefing over het beschikbare kapitaal voor de woningbeleggingsmarkt in 2015. De centrale vraag tijdens ‘Het congres van 5 miljard euro’ was of het volume van 5 miljard euro ook daadwerkelijk behaald zal gaan...
Lees meer...
9 april 2015
Woningcorporatie Mooiland is sinds kort de trotse nieuwe eigenaar van 293 bestaande woningen in Lent, gemeente Nijmegen. Mooiland kocht hiermee de portefeuille WIF Lent B.V. van het Wooninvesteringsfonds. Op 17 maart vond de officiële overdracht plaats. Capital Value begeleidde de transactie namens het Wooninvesteringsfonds.  
Lees meer...
10 februari 2015
Op maandag 9 februari jl. vond de jaarlijkse bijeenkomst van Capital Value plaats in het Spoorwegmuseum te Utrecht met als thema: 'Ontmoeting tussen beleggers en corporaties'. Naast presentaties van onder meer Marien de Langen (bestuursvoorzitter Stadgenoot), Kirk Lindstrom (managing director Round Hill Capital) en een interview met René Hogenboom (algemeen directeur Altera Vastgoed)...
Lees meer...
5 januari 2015
Servatius heeft opnieuw een portefeuille woningen verkocht. Het betreft in totaal 350 eengezinswoningen in Maastricht en omgeving. De portefeuille is gekocht door LaSalle Investment Management GmbH uit München. Capital Value begeleidde Servatius bij de verkoop. De koper werd begeleid door Fakton Capital en juridisch bijgestaan door Allen & Overy, de verkoper door Loyens & Loeff. Het...
Lees meer...
28 november 2014
Round Hill Capital neemt 3.786 woningen van het Wooninvesteringsfonds over met een verkoopprijs van EUR 365 miljoen. Het Wooninvesteringsfonds is in 2005 opgericht met als doel woningen van corporaties aan te kopen en vervolgens later te verkopen. In die tijd konden corporaties alleen op deze omslachtige wijze hun woningen verkopen. Door gewijzigde wet en regelgeving hebben corporaties...
Lees meer...
15 oktober 2014
Capital Value investeert in de kennis bij corporaties over de mogelijkheden van complexgewijze verkoop door het periodiek aanbieden van workshops over dit onderwerp. De workshops worden op kantoor van Capital Value gegeven of op aanvraag in-house bij de corporatie. Vandaag was het de 10e keer dat de workshop werd gegeven.
Lees meer...
10 september 2014
Op woensdag 10 september jl. vond de jaarlijkse Vastgoed Spinning Marathon plaats. De spinning marathon, een initiatief van Capital Value, bracht in totaal € 10.000,- op voor het goede doel. Er fietsten ca. 100 deelnemers uit de vastgoedbranche mee. De opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting Kiran Namaste , een stichting voor alleenstaande moeders met kinderen in Nepal.  
Lees meer...
24 juli 2014
Op 24 juli 2014 zetten Vestia en de Duitse woninginvesteerder PATRIZIA hun handtekening onder een koopovereenkomst van de portefeuille van circa 5.500 woningen. De verkoopprijs bedraagt EUR 577 miljoen. De overeenkomst is gesloten onder voorwaarde van goedkeuring door het Ministerie van BZK, het WSW en de toezichthouders.
Lees meer...
2 juli 2014
Op 2 juli jl. is Capital Value in opdracht van Wooninvesteringsfonds (WIF Lent B.V.) gestart met de verkoop van een woningportefeuille van ca. 305 woningen te Lent (Gemeente Nijmegen). De woningen zijn verdeeld over vijf complexen.
Lees meer...