Shared Value

Shared Value betekent voor ons het delen van kennis over de woning- en zorgvastgoedmarkt. Op deze pagina vindt u actuele nieuwsberichten, onderzoeksresultaten (insights) en informatie over evenementen en kennissessies die wij organiseren of waaraan wij deelnemen.

Nieuws 16 jul 2024

Fors meer kapitaal nodig voor nieuwe ouderenwoningen

Het transactievolume in zorgvastgoed kwam in het eerste half jaar van 2024 uit op 275 miljoen euro. Dit is ruim een verdubbeling ten opzichte van het eerste half jaar van 2023.

Nieuws 11 jul 2024

Meer vertrouwen in woningbeleggingsmarkt, transactievolume stijgt met 60%

Het transactievolume op de Nederlandse woningbeleggingsmarkt is in het eerste half jaar van 2024 uitgekomen op 2,79 miljard euro. Dit is een stijging van 60% ten opzichte van het eerste half jaar van 2023, toen het transactievolume uitkwam op 1,7 miljard euro.

Nieuws 8 jul 2024

Kim de Langen en Danesh Lachman naar Capital Value Consultancy

Het Research & Consultancy team van Capital Value is uitgebreid met Kim de Langen en Danesh Lachman. Kim zal aan de slag gaan als Junior Researcher en Danesh komt in dienst als Data Analist.

Nieuws 25 jun 2024

Eerste Kamer gaat akkoord met Wet Betaalbare Huur

Op 25 juni 2024 heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet betaalbare huur. De wet treedt in werking voor alle huurcontracten die op of na 1 juli 2024 getekend zijn.

Nieuws 25 jun 2024

Nieuw: WWS-Optimalisatiescan

Op 1 juli 2024 treedt de Wet Betaalbare Huur in werking. Naast een WWS-analyse voor de impact van de wet ontwikkelden wij recent een optimalisatiescan die inzicht geeft in maatregelen die u kunt treffen om het aantal WWS-punten per woning te verhogen.

Insights 21 jun 2024

Onderzoek naar de rol van circulariteit in de waardering van corporatiebezit

Eind 2023 heeft Capital Value in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en in samenwerking met Alba Concepts een onderzoek uitgevoerd naar de impact van circulaire bouw op de waardering van woningvastgoed van corporaties.

Insights 10 jun 2024

Voorkom onduidelijkheid over landelijke versus lokale regelgeving bij nieuwbouw middenhuur

Uit een inventarisatie van Capital Value onder gemeenten in Nederland blijkt dat 42% van de gemeenten lokale regelgeving heeft ten aanzien van middenhuur bij nieuwbouwprojecten

Nieuws 13 mei 2024

Slechts 3 tot 5% van de ontwikkelpijplijn betreft zorgwoningen

Ondanks de tekorten in de zorgmarkt is het aantal ontwikkelaars dat zorgwoningen heeft opgenomen in haar pijplijn beperkt.

Kennissessies DIVERSE DOELGROEPEN

Marktupdate woning- en/of zorgmarkt

In deze kennissessie geven wij u een update van de huidige ontwikkelingen binnen de woning- en/of zorgvastgoedmarkt met een focus op een voor u relevant thema.

Kennissessies Ontwikkelaars

WWS waardebepaling van nieuwbouwprojecten

Wij geven u inzicht in alle ins & outs van het nieuwe WWS stelsel zodat u uw woonprogramma optimaal kunt bepalen.

Kennissessies Beleggers

WWS waardebepaling voor bestaande woningportefeuilles

Onze consultants nemen u mee in alle ins & outs van het nieuwe WWS stelsel zodat uw organisatie goed voorbereid is op de mogelijke gevolgen.

Insights 5 mrt 2024

Onderzoeksrapport: Doorbouwen in een veranderende woningmarkt

Een onderzoek voor het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het doorbouwen in een veranderende woningmarkt.